Suunnittelupäällikkö, joka hakee vastapainoa työnteolle hevosten parista – Sandra Heinström

Vuoden 2017 lopussa Raksystems osti Insinööritoimisto RJ Heiskanen Oy:n, jonka työntekijöihin kuului muun muassa rakennesuunnittelija Sandra Heinström. Hänen vetovastuullaan on Raksystemsin linjasaneerauksien rakennesuunnitteluun erikoistunut tiimi, johon kuuluu hänen lisäkseen neljä rakennesuunnittelijaa.

Oho! Tämä video ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi videon, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Ennen RJ Heiskasen rakennesuunnittelijan pestiä Sandra ehti työskentelemään suunnittelun parissa Inkoossa eräässä taloja rakentavassa yrityksessä tehden muun muassa lupakuvia rakentuville kiinteistöille. Insinööritoimisto RJ Heiskasella Sandra aloitti vuonna 2015.

Nyt Sandra on toiminut Raksystemsillä pian viiden vuoden ajan. Ensin rakennesuunnittelijana ja sen jälkeen suunnittelupäällikkönä. Koulutukseltaan hän on rakennusinsinööri (amk). Hän on valmistunut myös rakennuspiirtäjäksi vuonna 2006.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Työnkuvaani kuuluu korjausrakentamisen ja linjasaneerauksien rakennesuunnittelutöitä. Taloyhtiöt ovat pääasiallisesti tiimimme asiakkaita, jolloin korjaussuunnittelua pääsee tekemään toisinaan myös linjasaneerauksien yhteydessä toteutettaville peruskorjauksille esimerkiksi piharakennuksille ja -kansille sekä ullakkotilojen ja vesikattojen korjauksiin.

Työviikko koostuu yleensä työmaakäynneistä, suunnittelupalavereista sekä toimistolla olosta ja etäpäivistä. Yksi etäpäivä per viikko on ollut tavoitteenani, sillä reippaan työmatkan myötä, etäpäivät sujuvoittavat työn tekemistä.

Toimistolla pyrin olemaan oman tiimini apuna, ja vastavuoroisesti haen konsultointiapua kollegoilta. Kuulumisten vaihto on myös tärkeää, sitä ei pidä unohtaa.

Sandra Heinström on Raksystemsin rakennesuunnittelija.

Millaista työskentely Raksystemsillä on?

Työkaverit ovat täällä enemmän kuin vain kollegoita. Yhteiset harrastukset ja mielenkiinnon kohteet ovat muun muassa lähentäneet tiimiämme entisestään – ratsastus on yksi yhdistävistä tekijöistä. Työntekijän hyvinvointi otetaan huomioon aivan kaikessa. Asiassa kuin asiassa, hyvinvointi asetetaan kaiken edelle.

Mahdollisuudet kehittää omaa ammattitaitoaan ovat täällä myös jokaisen ulottuvilla. Korjausrakentamisessa olisikin opittavaa, vaikka kuinka paljon, mikäli oma aika ja resurssit riittävät. Korjausrakentaminen kehittyy kovaa vauhtia eteenpäin, ja aina riittää uutta opittavaa. Talojen rakentaminen on onneksi yleisesti ottaen ollut samankaltaista eri vuosikymmenillä, jolloin esimerkiksi kokemuksen karttuessa rakennesuunnittelija osaa toimia 1920-luvulla valmistuneiden rakennuksien saneerauksissa kohteeseen sopivalla tavalla.

Sandra Heinström on Raksystemsin rakennesuunnittelija.