Vuoden 2019 raksilaiseksi on valittu projektipäällikkö Jarkko Saarinen

Raksystems palkitsee kuluneiden vuosien onnistuneita vuoden lopussa järjestettävässä henkilöstöpäivässään. Yksi päivän halutuimmista palkinnoista on vuoden raksilaisen palkinto. Vuoden 2019 osalta palkinto myönnettiin rakennuttaminen ja valvonta -osastolla työskentelevälle projektipäällikkö Jarkko Saariselle. Selvitimme millainen persoona Jarkko on ja mitkä olivat perustelut palkitsemiselle.

Vuoden raksilainen työskentelee tukka putkella ja hymyssä suin

Vuoden raksilaisen valintaa perusteltiin näin:

’’Jarkko on pyyteettömästi tehnyt työtä ja oman koulunsa ohella keikkunut kuukaudesta toiseen laskutuslistojen kärjessä. Hän palvelee aina asiakasta hymyillen ja on aina korrekti herrasmies. Hän on nöyrä, mutta kunnianhimoinen. Hänestä on moneksi: kustannuslaskijaksi, merkkiainekokeiden tekijäksi, valvojaksi, projektinjohtajaksi, esimieheksi ja myyntimieheksi.’’

Palkinto tuli Jarkolle kivana yllätyksenä. Hän kertoo tekevänsä aina täysillä kaiken, mihin ryhtyy. Palkinto on merkki siitä, että myös yrityksessä on huomattu hänen työpanoksensa.

Vasarakädessä vaahtosammuttimen kokoisesta

Jarkko on viettänyt lähes koko elämänsä työmaalla. Hänen isällään oli perheyritys, jossa hän on tehnyt rakennustöitä pienestä asti. Isän eläköidyttyä perheyritys lopetettiin ja Jarkko aloitti työnjohtajana toisessa yrityksessä. Kokemusta yrittämisestä kertyi yli 10 vuotta.

Hyvin pian Jarkko huomasi, että hänen koulutuksensa talonrakentajana ei riittänyt etenemään uralla kovin pitkälle. Vuonna 2016 hän päätti aloittaa insinöörin opinnot Hämeen Ammattikorkeakoulussa ja valmistui sieltä yhdyskuntatekniikan insinööriksi vuonna 2019.

Opintojen ohessa uusi työ työnjohtajana vaihtui projektipäällikön työhön. Myös sisäilmakorjaukset ja niiden valvonta tulivat mukaan työnkuvaan hyvin varhaisessa vaiheessa. Raksystemsillä Jarkko siirtyi projektinjohtajaksi vuoden 2017 marraskuussa.

Mielenkiintoinen projektipäällikön työ

Raksystemsillä Jarkko tekee pääsääntöisesti rakennusteknistä valvontaa sisäilmaongelmien parissa. Puolet hänen projekteistaan liittyy sisäilmaongelmien korjauksiin. Valvonnan lisäksi hän tekee rakennustyön tarkkailua, kustannuslaskentaa, projektinjohtoa ja asiantuntijatehtäviä.

Jarkko on ainoa rakennuttaminen ja valvonta -osastosta, joka on käynyt FISE:n hyväksymän kosteusvaurion korjaustyönjohtajan täydennyskoulutuksen eli KOHO -koulutuksen. Sisäilmaongelmien hallinta on mielenkiintoista, mutta haastavaa ja siksi hän näistä projekteista pitääkin.

Tulevaisuudelta Jarkko toivoo entistä monipuolisempia ja haastavampia projekteja erityisesti sisäilmakorjauksien parissa. Hän toivoo myös, että eteneminen uralla ei loppuisi ja kertookin, että ei koskaan kieltäytyisi vastuusta.

Raksystemsillä on kiva olla

Jarkko sanoo työssään olevan sopiva tasapaino liikkuvan työn ja tietokoneella istumisen välillä. Osa päivistä koostuu työmaakäynneistä ja osa raportoinnista toimistolla. Rakennusalasta poiketen, työssä saa olla myös toisinaan luova. Monissa kohteissa tarvitaan ongelmanratkaisua ja myös uusia kehitysideoita otetaan mielellään vastaan.

Työn lisäksi Jarkko sanoo Raksystemsillä parasta olevan yhteisö ja ihmiset. Yrityksessä tehdään paljon yhdessä työaikana ja työn ulkopuolella. Osastot tekevät paljon töitä yhteistyössä toisten osastojen kanssa ja jokainen on aina valmis auttamaan. Vapaa-aikana käydään yhdessä aamulenkillä sekä osallistutaan erilaisiin juoksu- ja urheilutapahtumiin. Viimeksi juostiin Halloween run ja keväällä on luvassa yritysmaratonviesti.

’’Raksystemsillä on kiva olla. Täällä kuunnellaan ja luotetaan työntekijään sekä annetaan mahdollisuus muokata työstä omannäköistä.’’

Jarkko Saarinen, vuoden 2019 raksilainen.