Lataa itsellesi Raksystemsin Pientalojen historia -opas!

Venäjän vallan aikaan väestö asui pääasiallisesti maaseudulla hirsirunkoisissa taloissa, jotka oli rakennettu suoraan maapohjan päälle. Itsenäistymisen jälkeen Suomen taloustilanne alkoi hiljalleen parantua ja työväestö muutti maalta kaupunkeihin, mikä muodosti asuntopulan työväestölle. Uusia asuinrakennuksia tarvittiin kipeästi, vaikkakin rakennusmateriaaleista oli yhä pulaa vaikeuttaen asuntojen rakentamista.

Suomalaisilla pientaloilla on kirjava ja monipuolinen historia

Yllämainitusta tilanteesta ja ajankuvasta lähti Suomen pientalorakentaminen liikkeelle. Suomen pientalojen historiaan on mahtunut monenlaista innovaatiota ja vaihtelevia ratkaisuja, tunnetuimpina esimerkiksi rintamamiestalot ja Asuntomessut.

Paljon parjatut riskirakenteet ovat myös värittäneet suomalaisten talojen historiaa. Rakenne on yleensä ollut oman aikakautensa määräysten ja ohjeiden mukainen ja riskialttius on huomattu vasta jälkikäteen, minkä seurauksena rakenteen käytöstä on luovuttu.

Pientalojen historia -opas auttaa sinua ymmärtämään eri aikakausien tyypillisiä ratkaisuja

Jotta saat parhaan mahdollisen avun liittyen oman aikakautensa kotien huoltoon, olemme laatineet kokeneiden asiantuntijoidemme kanssa sinua varten oppaan. Pientalojen historia -opas sisältää muun muassa tietoa eri aikakausien omakotitaloista ja niiden tyypillisistä ratkaisuista ja erityispiirteistä sekä aikakauden mahdollisista ongelmista. Sukella pientalojen historiaan kanssamme!

Saat ladattua pdf-muotoisen oppaan suoraan itsellesi klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

Lataa itsellesi maksuton Suomalaisen pientalojen historia -opas klikkaamalla kuvaa.