Rakennuttamisen ja valvonnan osaston kasvutarina

Raksystemsin rakennuttamisen ja valvonnan osasto on kasvanut viime vuosina hurjasti. Ennen muutama henkilöä työllistänyt osasto on nyt neljäkymmentähenkinen ja palvelutarjoama kattaa lähes kaikki rakennuttamisen ja valvonnan palvelut. Mitä kaikkea osaston viimeisiin vuosiin on mahtunut? Haastattelimme osaston toiminnassa vuodesta 2015 lähtien mukana ollutta Project Services-liiketoiminnan johtajaa Juha Savolaista saadaksemme lisätietoa kasvun taustalla olevista tekijöistä.

Mitä palveluja osasto tarjoaa?

Rakennuttamisen ja valvonnan osasto tarjoaa hyvin monipuolisesti erilaisia rakennuttamisen ja valvonnan palveluita uudis- ja korjausrakennushankkeisiinkin. Kohdekirjoon kuuluu asuin-, toimisto-, liike- ja opetusrakennukset, kuten myös hoitoalan rakennukset.

Tunnetuimmat osaston palvelut ovat projektinjohto ja valvonta. Osastolla hallitaan myös rakennustyön tarkkailu, vuositarkastuksen ennakkotarkastukset sekä kosteudenhallinta- ja puhtaudenhallintakoordinointi. Valvonnasta tarjoamme niin taloteknistä kuin rakennusteknistäkin valvontaa.

Osaston alkuvaiheet

Kun Project Services-liiketoiminnan johtaja Juha Savolainen aloitti Raksystemsillä vuonna 2015 rakennuttamisen ja valvonnan osastolla työskenteli vain muutama henkilöä. Osaston liiketoimintaa ryhdyttiin kasvattamaan hiljalleen sekä rekrytoinnein että yritysostoin. Myös alkuaikoina solmitut puitesopimukset ovat olleet tärkeitä kehitykselle.

Vuonna 2016 tehtiin ensimmäinen yritysosto, joka oli AEC Rakennus Oy projektinjohto. Kauppa toi osaamista erityisesti julkisen sektorin rakennushankkeiden projektinjohdosta.

Rekrytoinneissa panostimme mahdollisimman kokeneisiin asiantuntijoihin. Lähes kaikilla asiantuntijoillamme onkin tänäkin päivänä kokemusta erikokoisien rakennushankkeiden läpiviemisestä myös urakoitsijan roolissa’’, kertoo Project Services -liiketoiminnan johtaja Juha Savolainen.

Yrityskaupoilla vauhtia kasvuun

Vuonna 2019 solmittiin kaksi uutta yrityskauppaa. Maaliskuussa solmittu Sisäilmatalo Kärjen kauppa vahvisti osastoa kosteudenhallinta- ja puhtaudenhallintakoordinoinnin palveluilla. Heinäkuussa kaupan kohteena oli Helsingin Seudun Suunnittelu- ja rakennuttamispalvelu HSSR Oy. Kauppa vahvisti osaston korjausrakentamisen asiantuntijuutta erityisesti taloyhtiömaailmassa.

’’Mikäli työ meidän huikeassa porukassamme kiinnostaa, niin kurkkaa ihmeessä meidän avoimet työpaikat! Haemme tälläkin hetkellä esimerkiksi projektinjohtajia Uudellemaalle, Ouluun, Jyväskylään ja Turkuun’’, Savolainen kertoo.

Erilaisiin hankkeisiin erikoistuneet tekijät

’’Tänä päivänä osastomme voi tarjota asiakkaillemme erityisosaajia erilaisiin hankkeisiin. Meillä on esimerkiksi julkisivu- ja linjasaneerauksiin sekä sisäilmakorjauksiin erikoistuneita tekijöitä’’, kertoo Savolainen.

Myös julkisen sektorin uudis- ja korjausrakennushankkeisiin on omat kokeneet tekijänsä.

’’Asiantuntijamme ovat olleet mukana mm. Triplan toimistotornien, Terveys- ja hyvinvointikeskuksen ja monien koulujen rakennushankkeissa’’, kertoo Savolainen.

Tulevaisuuden tekemistä laadussa tinkimättä

Laadukas tekeminen on ollut alusta asti osaston tekemisen perusta ja siihen tullaan panostamaan myös jatkossa.

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti. Erityisesti yhtenevään dokumentointiin on panostettu. Tahtotilamme on, että asiakas saa yhtä laadukasta palvelua ympäri Suomen’’, Savolainen sanoo.

Peabin kanssa toukokuussa solmittu kumppanuussopimus on yksi uusimmista virstanpylväistä laadukkaan rakentamisen saralla. Sopimus sisältää kosteudenhallintakoordinaattori ja rakennustyön valvonta -palvelumme kaikkiin Peabin aloittamiin omaperusteisiin asuntorakentamiskohteisiin vuosien 2021–2026 aikana.

’’On hienoa päästä kehittämään rakentamisen laatua ja kosteudenhallintaa nyt myös yhdessä rakennusliikkeen kanssa. Vain aika kertoo, mihin tämä johtaa!’’, Savolainen lopettaa.