Vakuutus tuo turvaa piilevien virheiden varalle

piilevä virhe on myyjän vastuulla

Kodin ostaminen on iso taloudellinen panostus, joten jokainen haluaa sen sujuvan vaivattomasti. Talon kunnon tarkastaminen on yksi turvallisen asuntokaupan ensimmäisistä askelista. Asuntokaupan kuntotarkastuksen avulla saadaan puolueeton tieto kodin kunnosta, korjaustarpeista ja riskeistä.

Hyvin tehty kuntotarkastuskaan ei välttämättä aina havaitse piileviä virheitä. Tällaiseen tilanteeseen törmätään esimerkiksi, kun ostaja alkaa tehdä luovutuksen jälkeen taloon isompia remontteja, joissa talon rakenteita avataan laajemmin. Kuntotarkastus on pääosin pintapuolinen tarkastus, missä kiinnitetään huomiota riskiepäilyihin ja rakenteita avataan vain riskihavaintojen kohdalta ja riskirakenteiden osalta.

Todennäköisyys piilevien virheiden löytymiseen kasvaa talon ikääntymisen myötä. Talon omistajuus on voinut vaihtua sen elinkaaren aikana eikä kaikkia remontteja ole muistettu kirjata ylös, jonka myötä kaupan osapuolien välille voi syntyä helposti pitkä ja kallis asuntokauppariita.

Raksystems Kauppaturva tuo myyjälle taloudellisen turvan tällaisien tilanteiden varalle. Vakuutus korvaa piilevistä virheistä syntyvät taloudelliset kulut 2-5 vuodeksi.

Lue lisää Kauppaturvasta RE/MAX Hyvät Kodit Pisteet Kotiin -blogista.