AB Sagax, Ansatie 4

Vuonna 1985 lentokentän lähistölle rakennetussa logistiikka ja -toimistorakennuksessa kaivattiin saneerausta. Kiinteistö saneerattiin nykyaikaiseksi käytettävyydeltään.

Rakennuksessa tehtiin tarvittavia PTS-korjauksia urakkamuotoisena projektina. Saneerauksessa uudistettiin muun muassa kiinteistön ulko- ja sisävalaistusta, ilmanvaihtojärjestelmiä, jäähdytysjärjestelmä. Lisäksi kiinteistössä nuohottiin kaikki ilmanvaihtokanavat, uusittiin lukitus, korjattiin ulkoalueita. Myös kiinteistön julkisivua ehostettiin ja paloturvallisuusjärjestelmiä uusittiin.

”EcoRealin johtamana hanke eteni sujuvasti ja aikataulussa. Kaikki osapuolet pidettiin hyvin koko hankkeen ajan informoituna. Budjettikin pysyi tavoitteessa”, sanoo Sagaxin kiinteistöpäällikkö Ari-Pekka Hopiavuori.

EcoRealin rakennuttamisesta ja ylläpidosta vastaava johtaja Pauli Autio kertoo, että haastavinta – ja myös mielenkiintoisinta – projektissa oli aikatauluttaminen, jotta uusi vuokralainen pystyi muuttamaan tiloihin haluamassaan aikataulussa.

”Uudella vuokralaisella oli oman toimintansa kannalta kriittisiä ajankohtia, joita ennen tietyt työvaiheet kuten valaistuksen uusiminen oli tehtävä, jotta he pystyivät aloittamaan toimintansa suunnitellusti”, Autio kertoo.