Pesutilaopas

Kotisi on usein kallein omaisuutesi ja jopa 70 % kotitalouksien varallisuudesta on kiinni asunnoissa. Kodin hyvinvoinnin kannalta on tärkeää ymmärtää kotisi märkätiloja ja niiden mahdollisia riskejä, sillä märkätilat ovat yleensä kovassa käytössä. Kosteus voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa mittavat vahingot ja suuret remontit.

Märkätila tarkoittaa huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu tilan käyttötarkoituksen vuoksi vedelle alttiiksi ja jonka seinäpinnoille voi roiskua tai tiivistyä vettä, esimerkiksi kylpyhuone, suihkuhuone tai sauna. Raksystemsin viime vuosina tarkastamissa asuntokaupan kuntotarkastuskohteissa on havaittu, että 32 % omakotitalojen kylpyhuoneista vaatii uusimista eli ne ovat tulleet teknisen käyttöikänsä päähän.

Jotta saat parhaan mahdollisen avun liittyen kotisi mahdollisiin riskirakenteisiin, olemme laatineet kokeneiden asiantuntijoidemme kanssa sinua varten oppaan. Opas sisältää muun muassa tietoa ja vinkkejä märkätilojen huoltoon ja uusimiseen liittyen, kylpyhuoneen materiaalien käyttöiät sekä tietoa kosteuskartoituksesta.

Laajemmat ohjeet pesutilasi kunnossapitoon löydät Märkätilaoppaastamme!