Kodit / Asuminen / KotiApp

KotiApp

KotiApp -mobiilisovellus tekee kodin ylläpidosta helppoa, älykästä ja ennakoivaa. Sovelluksen käyttö ja lataaminen on maksutonta.


Pidä kodistasi huolta maksuttomalla ja älykkäällä KotiAppilla

KotiApp auttaa sinua kotisi kunnossapidossa ja tekee siitä helppoa, ohjattua ja säännöllistä. Jatkuvalla kodin huollolla ja epäkohtien aikaisella korjaamisella voit säästää jopa kymmeniä tuhansia euroja sekä turvata perheesi terveyden.

Palvelu soveltuu kaikille kodeille ja vapaa-ajan asunnoille.

  • KotiAppin avulla näet yleiskatsauksen kotisi kunnosta selkeiden kuvakkeiden avulla.
  • Muistat tärkeät kodin huolto- ja kunnossapitotehtävät, sillä KotiApp muistuttaa tulevista tehtävistä.
  • Tallennat kaikki kotisi tärkeät tiedot ja dokumentit KotiAppiin maalien värikoodeista virallisiin asiakirjoihin saakka.

KotiApp muistuttaa, neuvoo ja opastaa

KotiAppin monipuoliset palvelut antavat sinun elää terveellisemmässä kodissa. KotiApp räätälöi kodin huolto- ja kunnossapitotoimenpiteet juuri kotiasi varten ja ohjaa niiden toteuttamisessa selkeästi.

Tallentamalla kuvan vauriokohdasta KotiAppin Kotikansioon, voit lisäpalveluna kysyä OmaInsinööriltä tarkempia ohjeita vaurion korjaamiseksi.


Mitä hyötyä KotiAppistä on?

KotiAppilla seuraat ja hallinnoit kotisi huolto- ja kunnossapitotarpeita.

Sovellus kertoo ajoissa, milloin jokin kotisi kuntoon vaikuttava seikka on syytä tarkistaa, tarjoaa ehdotuksia huoltotoimenpiteille ja selkeitä ohjeistuksia tarpeellisiin toimenpiteisiin.

Kodin asiallinen ja säännöllinen huolto ja tarkastukset ovat aina edullisempia kuin vahinkojen korjaaminen. Kun korjaat pienen epäkohdan ajoissa, eivät remontit pääse kasvamaan ennenaikaisiksi kalliiksi peruskorjauksiksi – säästät kymmeniä tuhansia euroja.


Mitä KotiApp sisältää?

Huoltokirja on jokaisen kodin muistio, joka sisältää perustietojen lisäksi tarkemmat tiedot ja ajankohdat tehdyistä kunnossapito ja huoltotehtävistä sekä tulevat toimenpidesuositukset.

  • KotiApp sisältää sähköisen huoltokirjan, joka räätälöityy jokaiselle kodille omanlaisekseen. Täytä sovellukseen kodin perustiedot sekä tehdyt toimenpiteet niin se ohjaa sinua jatkossa oikea-aikaiseen ja -oppiseen huolto- ja kunnossapitoon. Merkitsemällä tehdyt toimenpiteet sovellukseen, pidät kotisi huoltokirjaa yllä sähköisesti.
  • Vuonna 2000 voimaan astunut maankäyttö- ja rakennusasetus edellyttää, että jokaiselle uudisrakennukselle, jota käytetään pysyvään asumiseen tai työskentelyyn, tulee laatia käyttö- ja huolto-ohje eli huoltokirja. Huoltokirja ei ole pakollinen kaikissa ennen asetuksen voimaan tuloa valmistuneissa rakennuksissa, mutta hyvä kiinteistönpitotapa edellyttää sen laatimista.

Kotikansio on jokaisen kodin tärkeiden tietojen, kuvien ja muistiinpanojen säilytyspaikka.

  • KotiApp sisältää sähköisen kotikansion, jonne tallennat kaikki tärkeimmät kotisi tiedot muistiin. Lisää sovellukseen esimeriksi yhteystietokortti tutulle sähkömiehelle ja nuohoojalle, jotta löydät seuraavanakin vuonna puhelinnumerot nopeasti.
  • Tallenna myös kodin piirustukset, lupa-asiat ja muut dokumentit säästääksesi tilaa työhuoneesi kirjahyllystä.
  • Lisää sovellukseen omiksi muistiinpanoiksi esimerkiksi myös käyttämiesi maalisävyjen koodit ja lamppujen yksilöimistiedot, jotta muistat ne myös kaupassa asioidessasi ja lisää talteen myös kuvat tehdyistä remonteista tulevaa varten.

Usein kysytyt kysymykset

KotiApp-sovelluksen lataaminen ja käyttö on maksutonta.

Sustera.

Yli 150 000 suomalaista taloa tarkastanut Sustera toi tuhansien insinöörityövuosien kokemuksen ja osaamisen jokaisen ulottuville KotiApp-mobiilisovelluksessa, jotta kodin ylläpito olisi helppoa, älykästä ja ennakoivaa.

KotiApp toimii iPhone- ja Android-puhelimilla.

Kyllä. Voit kirjata tai tallentaa myös aikaisempaa tietoa valokuvin ja muistiinpanoin KotiAppin Kotikansioon.

Voit tallentaa KotiAppin Kotikansioon myös kuvia kohteista, joissa mielestäsi on jotakin epäilyttävää tai tarkkailtavaa. Ajan kuluessa näet, miten ongelmat ovat kehittyneet. Määrävälein tehtävien Kotikartoitusten yhteydessä nämä kohdat tulevat varmasti myös läpikäydyiksi. Tai ota kuva Kotikansioon esimerkiksi IV-koneesi tyyppinumerosta. Siitä näkee helposti, millaiset suodattimet siihen tarvitaan. Kaupassa riittää, että puhelimesi on mukana.

Sovellus oppii tuntemaan talosi, siihen syöttämiesi tietojen perusteella.

KotiApp on oppiva sovellus, joka tuntee kotisi. Se muistuttaa milloin jokin kodin huolto- tai kunnossapitotoimenpide on syytä suorittaa ja antaa ohjeita kuinka toimia. Ajoissa tehdyt huolto- ja korjaustyöt voivat tuoda sinulle jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöt. Säännöllisesti täytetty huoltokirja on eduksi myös kotia myytäessä.

KotiApp-tiedot on suojattu asianmukaisilla tietoturvamenetelmillä ja -käytännöillä.

Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Kyllä. Voit kutsua useita käyttäjiä samalle kohteelle.

Voit ajastaa tehtävän tietylle kuukaudella ja vuodelle. Tehtävälle voi myös asettaa toistuvuuden.

Kyllä. KotiApp soveltuu kaikille kodeille ja vapaa-ajan asunnoille aina kerrostalo-osakkeista omakotitaloihin ja mökkeihin.

Käyttäjä tai tämän laillinen edustaja voi irtisanoa milloin tahansa KotiApp palvelun ja sulkea KotiAppissa olevan käyttäjätilinsä ilmoittamalla siitä meille sähköpostilla tuki@kotiapp.fi. Lisätietoja käyttöehdoissa.

Otamme mielellämme vastaan kehitysehdotuksia, sillä haluamme sovelluksen olevan sinulle mahdollisimman mukava käyttää.

Lähetä meille ideasi osoitteeseen idea@kotiapp.fi.


Lue myös

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.