Nimitys: Katja Tähtinen Raksystems Climate Solutionsin liiketoimintajohtajaksi vahvistamaan hiilineutraalia rakentamista Geolon avulla

Raksystems Climate Solutions Oy sai vahvistusta Geolo-ratkaisun kehittämiseen, kun tekniikan tohtori Katja Tähtinen aloitti 1.9.2023 yrityksen liiketoimintajohtajana. Geolo on täysin uudenlainen tapa minimoida rakennusaikaisia CO2-päästöjä ja energiankulutusta sekä optimoida rakennusaikaisia tuotanto-olosuhteita. Ratkaisun avulla rakentamisen aikaisen lämmityksen voi toteuttaa hiilineutraalisti, tai jopa täysin päästöttömästi uusiutuvan maalämmön avulla.

Tähtinen on toiminut kestävän rakentamisen, kuntotutkimus- ja sisäilma-asioiden, terve talo -ratkaisujen sekä rakennusten tilojen käyttäjäkokemuksen parissa jo 25 vuoden ajan. Ura on rakentunut insinöörin työssä, palveluiden kehittämisessä ja viimeisten 15 vuoden ajan painottuen myös alan tutkimukseen ja kehittämiseen. Tähtinen jatkaa myös akateemista uraansa nykyisen työn ohella.

On hienoa päästä mukaan toteuttamaan ja kehittämään Raksystems Climate Solutionsin kestävän kehityksen ratkaisuja rakentamisen koko ketjuun.

”On hienoa päästä mukaan toteuttamaan ja kehittämään Raksystems Climate Solutionsin kestävän kehityksen ratkaisuja rakentamisen koko ketjuun. Raksystems Groupissa on erityisen hyvä yhdistelmä eri alojen osaamista, mikä tuo monia mahdollisuuksia toimintojen kehittämiseen ja isoja etuja asiakkaillemme. Olen kiitollinen, että saan toteuttaa omaa sisäistä paloani kestävän rakentamisen ja vastuullisuus- sekä ympäristöasioiden parissa ja olla mukana viemässä palveluitamme asiakkaillemme sekä edistämässä kestävää rakentamista myös käytännössä”, Tähtinen summaa.

Yrityksen yhtenä tavoitteena on uudistaa ja kehittää rakentamisen toimialaa kestävämpään suuntaan niin yhteiskunnallisen vaikuttamisen kautta kuin rakennustyömaa kerrallaan.

”Katjan mukaantulon myötä Geolon liiketoiminta ottaa jälleen uuden askeleen eteenpäin kohti tavoitettamme, sillä rakentamisen aikaiset olosuhdehallinnan ratkaisut ovat kriittisessä roolissa, kun puhutaan terveistä rakenteista, tuotantotehokkuudesta ja hyvästä sisäilmasta. Näihin kaikkiin asioihin voimme vaikuttaa tekemisellämme”, Raksystemsin Climate Solutions Oy:n toimitusjohtaja Janne Vanhanen sanoo.

”Yhdistämällä Katjan asiantuntijuuden sekä Geolon tarjoamat uudet mahdollisuudet on asiakkaittemme entistä helpompi toteuttaa omia vastuullisuustavoitteitaan yllättävänkin monipuolisesti ja hyvinkin nopealla aikavälillä. Katjan laaja-alainen kokemus sekä osaaminen tuo nämä osa-alueet ja hyödyt entistä selkeämmin asiakkaidemme käden ulottuville”, Vanhanen lopettaa.

Lisätietoja:
Raksystems Climate Solutions Oy:n toimitusjohtaja Janne Vanhanen, p. 041 731 4495, janne.vanhanen@raksystems.fi
Raksystems Climate Solutions Oy:n liiketoimintajohtaja Katja Tähtinen, p. 040 584 3360, katja.tahtinen@raksystems.fi