Vuoden 2021 raksilainen on Kalle Lehtinen

Raksystemsillä yksi vuoden kohokohdista on varmasti henkilökunnalle jaettavat diplomit, joiden jakoa on yleensä juhlistettu pikkujouluissa ja tänä vuonna ne jaettiin virtuaalisesti etäpikkujouluissa. Vuosittain palkitaan monenlaisista saavutuksista, kuten loistavasta asiakaspalvelusta, asenteesta, tekemisen meiningistä, työkaveruudesta, somettamisesta ja monesta muusta. Yksi halutuimmista diplomeista on Vuoden raksilainen -kunniamaininta, jonka tällä kertaa nappasi viemäriverkostojen asiantuntija ja putkistojen tv-kuvaaja Kalle Lehtinen. Onnea Kalle!

Viemäriverkostojen asiantuntija ja putkistojen tv-kuvaaja Kalle Lehtinen on vuoden 2021 raksilainen.

Kuva 1: Kalle kartoittamassa ilmanvaihtoa kerrostalokohteessa.

Rautainen ammattilainen Kanta-Hämeestä

Kalle Lehtinen tuli Raksystemsille vuonna 2019 ja hänelle myönnettiin itseasiassa jo heti kättelyssä Vuoden tulokas -diplomi. Kalle toimii pääosin salaoja- ja viemäriverkostojen asiantuntijan tehtävissä ja ajoittain myös ilmanvaihtoon liittyvissä kartoituksissa. Koska Kalle asuu Kanta-Hämeessä Tervakoskella, pääsee hän nopeasti keikkapaikoille Uudenmaan sekä Kanta-Hämeen lisäksi myös Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen suuntaan. Ennen Raksystemsiä Kalle työskenteli noin 10 vuotta Eerola-yhtiöissä hieman samantyyppisissä tehtävissä, joten viemäreihin liittyvät toiminnot, vauriot ja riskikohdat eri vuosikymmenten rakennusajankohtina ovat tulleet hyvinkin tutuiksi.

”Tässä työssä kokemus on tärkeää, koska näitä ei voi opiskella suoraan oppikirjasta”, sanoo Kalle.

Viemäriverkostojen asiantuntija ja putkistojen tv-kuvaaja Kalle Lehtinen on vuoden 2021 raksilainen.

Kuva 2: Säässä kuin säässä, autojen laitteistojen avulla selvitetään kiinteistöjen haju- ja vuoto-ongelmia.

Vuoden 2021 raksilainen – perustelut Kallen valinnalle

”Vuoden raksilaiseksi on valittu tänä vuonna henkilö, joka on positiivinen, reipas sekä superammattilainen ja toimittaa homman kuin homman tehtaan takuulla ja kaiken tämän lisäksi hän on aina ystävällinen. Tekemisen meininki näkyy kaikkialle, vaikka mies olisikin salaojakaivon pohjalla. Kerrankin vain 2 tuntia Antti Aution sähköpostista ja hän oli jo asiakkaalla sekä hoitanut homman. Aivan käsittämätöntä tekemisen meininkiä ja parasta palvelua vuoden raksilainen, viemäriverkostojen asiantuntija ja putkistojen tv-kuvaaja Kalle Lehtinen!”

Suurperhe hyötyy Raksystemsin liukuvasta aikataulusta

”Meillä on viisilapsinen perhe, jonka pyörittämiseen menee paljon aikaa”, kertoo Kalle.

Työpäivä alkaa siitä, kun vien lapsen päivähoitoon klo 8. Raksilla liukuva aikataulu, omat valinnat ja itsesovitut ajankohdat asiakkaiden kanssa mahdollistavat myös perheessä tämän järjestelyn, että saa aamulla viettää aikaa lasten kanssa ennen töihin lähtöä ja pienimmän ei tarvitse aloittaa päiväkotipäivää hirveän aikaisin.

Työpäivät koostuvat kenttäpäivistä ja toimistopäivistä, jotka ovat noin 50/50 suhteessa. Kallen harrastuksena on ollut viimeiset 10 vuotta vanhan talon kunnostaminen ja sen toiminnan opiskelu käytännössä. Tulevaisuuden tavoitteena Kallella on päästä toteuttamaan pitkään ajatuksen tasolla ollut yhteiskunnallisesti merkittävä tutkimushanke.

Viemäriverkostojen asiantuntija ja putkistojen tv-kuvaaja Kalle Lehtinen on vuoden 2021 raksilainen.

Kuva 3: Kallen ajoneuvo ja menossa on painehuuhtelu.

Työvälineinä uutta teknologiaa

Tutkimustyökaluina Raksystemsillä on käytössä kolme ajoneuvoa, joista löytyy painehuuhtelulaitteet, viemärikameroita kolme kappaletta erikokoisiin putkiin, kameran paikannuslaitteita ja yleistyökaluja, jotta saadaan kansia sekä luukkuja auki. Raksystems palvelee asiakkaita esimerkiksi salaojien kuntotutkimuksissa, josta tilaaja saa selkeän raportin.

”Olemme myös suunnittelun apuna heti hankesuunnittelun alussa, jossa kartoitetaan eri viemärijärjestelmien kuntoa ja reititystä, minkä perusteella saadaan suunnittelijoiden kanssa yhteistyössä selvitettyä tarkemmin korjauksen tarvetta kiinteistöissä”, kertoo Kalle.

Palveluun kuuluu myös suurelta osin viemäri- ja salaojajärjestelmien vuositarkastuksen ennakkotarkastus ja 10-vuotistarkastus, joka on todella tärkeä teettää uudemmissa taloyhtiöissä. Vanhempiin kiinteistöihin tehdään myös hieman syventäviä viemärijärjestelmien kuntotutkimuksia. Autojen laitteistojen avulla pystytään myös selvittämään kiinteistöjen haju- ja vuoto ongelmia.

”Skaala on oikeastaan niin monipuolinen, että ei niitä kaikkia pysty edes muistamaan”, nauraa Kalle. 

Lopuksi Kalle sanoo, että diplomi on kiva kunnianosoitus työnantajalta ja lisää, että onhan tässä välillä tehty vähän töitäkin.

Asiantuntijamme Kalle Lehtisen pieni apulainen.
Kuva 4: Kallen pikku apulainen etätoimistolla.