Kuinka huollan märkätilat?

Märkätilojen kunnon ylläpitäminen on erittäin tärkeää, sillä märkätilat ovat etenkin lapsiperheissä kovassa käytössä ja kosteus saattaa aiheutua ongelmaksi.

Useimmiten ongelmat voidaan ehkäistä. Etenkin märkätilojen huolellisella puhtaanapidolla ja ilmanvaihdon säännöllisellä huoltamisella on suuri merkitys märkätilojen kunnolle.

Märkätilojen lattia- ja seinäpinnoitteet ovat yleensä keraamista laattaa tai muovimattoa.

Märkätilat voidaan myös jakaa rakennusajankohdan mukaisesti ennen vuotta 1999 ja sen jälkeen tehtyihin tiloihin, sillä vuoden 1999 jälkeen märkätiloihin on pitänyt asentaa määräysten mukaan vedeneristys.

Ennen vuotta 1999 märkätilojen tekninen käyttöikä oli n. 10-15 vuotta, kun taas vuoden 1999 jälkeen se on 20-40 vuotta.

Tarvikkeet ja ohjeet

Märkätilojen huoltamisessa tarvitset mm. saumanpuhdistusainetta, suojausteippiä, märkätiloihin soveltuvaa silikonia, puhdistusainetta sekä puhdistusharjan.

Onko kosteusmittaus tarpeen?

Kosteusmittausta suositellaan tehtäväksi, kun märkätilat on rakennettu ennen vuotta 1999 tai mikäli aistinvaraisesti pinnoilla havaitaan kosteusrasitusjälkiä tai värimuutoksia/homepilkkuja.

Mikäli märkätiloissa on silmin havaittavia vaurioita, kuten halkeamia tai värimuutoksia, ole yhteydessä OmaInsinööriin. Saat häneltä lisätietoja miten edetä. Lisäksi kannattaa ottaa vauriokuva KotiAppin Kotikansioon.