Kuinka korjaan sisäkaton kosteusjäljet?

Olet havainnut jälkiä kosteudesta sisäkaton kattorakenteissa eli yläpohjassa tai kattoverhouslevyissä. Pienikin jälki kosteudesta tai irtovesi, voi indikoida laajemmastakin kosteusvauriosta katolla/kattorakenteissa. Suhtaudu havaintoosi vakavasti ja toimi nopeasti.

Mikäli vaurio on akuutti, tulee ensimmäisenä selvittää mistä kosteus on päässyt kattorakenteisiin. Apuna kannattaa käyttää OmaInsinööri-palvelua tai tilata OmaInsinööri Kotikartoitukselle. Mikäli havaitset itse epätiiviyskohdan, kannattaa se suojata pikaisesti väliaikaisella sadetta kestävällä peitteellä/pressulla, teipillä tai vastaavalla menetelmällä. Muista huomioida turvallinen liikkuminen katolla!

Jokainen kattomateriaali on erilainen ja sen tiivistämiseen tarvitaan materiaalikohtaisia työkaluja ja korjausmateriaaleja. Saat apua OmaInsinööriltä sekä paikallisesta rautakaupasta, mutta lähtökohtaisesti suosittelemme olemaan yhteydessä katon korjaajaan, joka korjaa kattomateriaalin oikeilla materiaaleilla. Lisäksi kannattaa ottaa vauriokuva KotiAppin Kotikansioon.

Katso lisätietoja yläpohjan tarkastamisesta täältä.

Muista huomioida turvallinen liikkuminen katolla!

Katso liikkumisen perusteet kohdasta katon huoltaminen.