Kuinka selvitän ulkoseinien pintojen halkeamat ja epätiiviydet?

Rakenteeseen voi syntyä eritasoisia halkeamia eri syistä. Vähäiset hiushalkeamat < 1 mm paksuudelta, mitkä eivät kulje koko rakenteen läpi, eivät normaalisti aiheuta toimenpiteitä, mutta suuremmat ja koko rakenteen pituudella olevat halkeamat johtuvat yleensä puutteellisesti tehdystä perustustyöstä, jolloin maatäytöt ovat painuneet tai painuvat edelleen aiheuttaen halkeamien syntymisen. Myös muutokset maaperän kosteustasapainossa voivat aiheuttaa maaperässä liikuntaa.

Ulkoseinän julkisivuverhouksen tehtävänä on estää haitallinen kosteus, kuten sateen ja irtomateriaalien esim. lehtien tai tuhoeläinten pääsy varsinaiseen seinärakenteeseen.

Katso kotisi julkisivuverhousmateriaalin tarkempi ohjeteksti:

Toimenpidesuositus

Suositellaan ammattilaisen tekemää kuntotutkimusta, missä selvitetään halkeaman todennäköinen syy, vaikutus ja korjaustarve erikseen tehtävän suunnitelman perusteella.

Mikäli ulkoseinissä on silmin havaittavia pintojen halkeamia tai epätiiviyttä, kannattaa ottaa vauriokuva KotiAppin Kotikansioon. Ole lisäksi yhteydessä OmaInsinööriin. Saat häneltä lisätietoja, miten edetä.