Energiakriisiä ja ilmastonmuutosta vastaan taistellaan Geolon avulla nyt myös Ruotsissa

SRV kertoi 13.10.2022 julkaisemassaan tiedotteessaan hyödyntävänsä Espoon Matinkylän lukiohankkeessa Geolo-ratkaisun avulla maalämpöä. Ratkaisulla voidaan vähentää huomattavasti työmaavaiheen hiilidioksidipäästöjä. Tänään, 1.11.2022, julkaistussa tiedotteessaan tukholmalainen rakennusyhtiö Resona Ab kertoi Barkarbyn alueelle rakentuvan asuin- ja liiketilakokonaisuuden työmaalla hyödynnettävän myös Geolo-ratkaisua.

”Huomioimme rakentamisessa ilmastovaikutukset ja tarvitsemme uusia innovaatioita tavoitteidemme saavuttamiseksi. Koska tiedämme, että on mahdollista rakentaa upeita koteja entistä pienemmillä ilmastovaikutuksilla, on Geolo-kokonaisuuden käyttöönotto meille oikea ratkaisu”, kertoo David Giertz, Resona Utveckling AB:n perustaja.

Geolon avulla energiakriisiä ja ilmastonmuutosta vastaan

Isompiin rakennushankkeisiin kehitetty Geolo energia-asema on kuin siirrettävä pienvoimala, joka hyödyntää energiatuotossa hiilineutraalia maalämpöä ympärivuotiseen olosuhdehallintaan tuottamalla lämmitystä ja viilennystä. Se avaa täysin uusia mahdollisuuksia tuotannon tehostamiseen ja laadukkaan lopputuloksen saavuttamiseen.

”Energiakriisi ja ilmastonmuutos iskevät lujaa. Teemme kaikkemme luodaksemme energiatehokkaita ja päästöttömiä ratkaisuja pysäyttääksemme globaalin lämpenemisen. On hienoa, että meillä on vastuullisia yhteistyökumppaneita Suomen lisäksi nyt myös Ruotsissa, joiden kanssa voimme luoda maailmasta paremman paikan työmaa kerrallaan”, Janne Vanhanen, Raksystems Climate Solutions Oy:n toimitusjohtaja, kertoo.

Geolo lanseerattiin Suomessa vuoden 2022 helmikuussa. Matinkylään rakentuvan lukion alustavat tulokset ensimmäisistä kuukausista vaikuttavat jopa odotettua paremmilta. ”Ennakkotiedot saavutetuista tuloksista SRV:n työmaalta vaikuttavat erittäin hyviltä, joten on aivan mahtavaa päästä aloittamaan ensimmäinen kohteemme Ruotsissa Resonan kanssa. Geolo lanseerattiin Ruotsissa vasta kuluvan vuoden kesäkuussa, joten meillä on hyvä tahti päällä”, Vanhanen päättää.

Lisätietoja:

Janne Vanhanen, Raksystems Climate Solutions Oy, puh: +358 41 731 4495 janne.vanhanen@raksystems.fi