Raksystems Group vaihtaa toimitusjohtajaa – Marko Malmivaaran jatkajaksi Tuomas Qvick

Euroopan rakennetun ympäristön vastuullisuusjohtajaksi tähtäävä Raksystems Group saa uuden Group CEOn, kun yrityksen perustaja Marko Malmivaara siirtyy Groupin hallitukseen sekä Senior Advisoriksi. Uutena Group CEOna 1.9.2023 aloittaa Tuomas Qvick, Malmivaaran jatkaessa tehtävässään siihen asti.

”34 toimitusjohtajavuoden jälkeen on aika siirtyä sivuun ja antaa uuden energian virrata, vaikka tunteet ovat luonnollisesti haikeat. Tulevaisuudessakin roolini on olla vahvasti Raksystemsin tukena”, Raksystems Group CEO (31.8.2023 asti) Marko Malmivaara kertoo.

Tuomas Qvick on johtanut Schneider Electricin rakennusautomaatio- ja teknologiadivisioonaa kahdeksan vuoden ajan Suomessa ja Pohjoismaissa korkealla kestävän kehityksen viestillä. Ennen Schneider Electricille tuloaan Tuomas työskenteli yli kymmenen vuotta Halton Groupissa edistyneiden sisäilmaratkaisujen parissa.

Tuomas on strateginen yritysjohtaja, jolla on vahva kokemus kannattavan liiketoiminnan kasvattamisesta Pohjoismaissa ja kansainvälisesti. Hän tuntee syvästi markkinoiden dynamiikan ja on selviytynyt menestyksekkäästi erilaisista haasteista kestävän kasvun saavuttamiseksi.

”Tuomaksella on erinomainen kokemus ja ymmärrys kiinteistö- ja rakennusalasta sekä energiaa lähteä viemään Raksystemsiä yhä vahvemmin kestävän kiinteistöliiketoiminnan johtotähdeksi Eurooppaan”, Raksystemsin hallituksen puheenjohtaja, Trill Impactin Senior Advisor Samir Kamal kertoo.

Marko Malmivaara perusti Raksystemsin vuonna 1989 opiskellessaan yhä Teknillisessä korkeakoulussa. Menneet vuosikymmenet Raksystemsin historiassa kuvastavat erinomaisesti Malmivaaran periksiantamattomuutta, businessälyä sekä ihmislähtöistä otetta johtamiseen. Kolmen opiskelijan perustamasta kuntotarkastuksia tekevästä yrityksestä on tullut kansainvälisestikin merkittävä kestävän kiinteistöliiketoiminnan asiantuntijayritys, joka toimii tänä päivänä Suomessa ja Ruotsissa työllistäen 730 asiantuntijaa. Raksystemsin vuoden 2023E liikevaihto on 95M€ (pro forma).

”Otan nöyrästi vastaan yhtiön hallituksen minulle antaman vastuun ja odotan innolla, että pääsen jatkamaan Markon merkittävien saavutusten kasvattamista. Yhdessä molempien maiden tiimien ja Trill Impactin kanssa voimme johdattaa yrityksen liiketoimintaa entisestään yhä parempaan menestykseen. Raksystemsillä on vahva kiinteistöjen asiantuntijapalvelutarjonta– niin yritysasiakkaille kuin kotitalouksillekin ja uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet tarttua kasvaviin mahdollisuuksiin näillä segmenteillä. Asiantuntijapalveluittemme tarve kasvaa nopeasti, kun kaikkien Euroopan maiden on parannettava nykyisten ja uusien rakennusten kestävyyttä”, sanoo Tuomas Qvick, joka aloittaa Raksystemsin Group CEOna 1.9.2023.

Lisätietoja

Marko Malmivaara, Raksystems Group CEO  marko.malmivaara@raksystems.fi, +358 40 046 4934

Tuomas Qvick, +358 40 755 4444

Samir Kamal, Raksystems Groupin hallituksen puheenjohtaja ja Trill Impactin Senior Advisor samir.kamal@trillimpact.com, +46 70 815 1929