Raksystems kasvattaa merkittävästi toimintaansa Ruotsissa ostamalla Projektledarhuset i Stockholm AB:n

Raksystems Group laajentaa palveluitaan Ruotsissa ostamalla Tukholmassa ja sen ympäristössä toimivan kiinteistökonsulttiyhtiö Projektledarhuset i Stockholm AB:n koko osakekannan. Kauppakirja on allekirjoitettu 11. kesäkuuta ja yrityskaupan täytäntöönpanopäivä on heinäkuussa 2020. Kaupan myötä Raksystems Group pystyy myös Ruotsissa tarjoamaan asiakkailleen saman kokonaisvaltaisen palveluportfolion kiinteistön koko elinkaaren ajalle kuin Suomessa.

Vuonna 2005 perustetulla Projektledarhusetilla on laaja kokemus erilaisista rakentamisen projektinjohdon projekteista. Yhtiön liikevaihto tulee olemaan noin 120 miljoonaa kruunua kesäkuussa 2020 päättyvällä tilikaudella. Yhtiö työllistää vakituisesti 65 henkilöä ja lisäksi kymmeniä alikonsultteja.

Projektledarhuset tarjoaa asiakkailleen kiinteistöjen rakennus- ja korjaushankkeiden projektinjohtopalveluita, kuntotutkimuksia, kaupunki- ja ympäristösuunnittelua sekä ympäristösertifiointeja. Yrityksen palveluvalikoimasta löytyy myös muun muassa kansainvälisesti laajimmalle levinnyt LEED-ympäristösertifiointijärjestelmä ja Euroopan suosituin ympäristösertifikaatti BREEAM sekä ympäristösuunnittelu. Yritys on mukana asiakkaiden korjaus- ja rakentamishankkeissa alusta loppuun. Projektledarhusetilla on laaja asiakaskunta rakennus- ja kiinteistöalalla sekä julkisten, yksityisten että taloyhtiöasiakkaiden parissa. Yhtiön asiakkaita ovat mm. Locum, Tukholman kaupunki ja Vasakronan sekä lukuisat taloyhtiöt.

”Projektledarhusetin asiantuntijoiden vahva osaaminen ja yhtiön hyvä maine vakuuttivat meidät. Yhtiö sopii erinomaisesti Raksystems Groupiin ja sen asiantuntijoiden tarjoamat palvelut soveltuvat erinomaisesti yhteen Ruotsin tytäryhtiömme Dry-IT:n palveluiden kanssa. Nyt voimme palvella asiakkaitamme yhä laajemmin koko kiinteistön elinkaaren ajan myös Ruotsissa. Jatkossa yhteisenä tavoitteenamme on kasvattaa asiakaskuntaamme yhä laajemmalle Ruotsissa”, Raksystems Groupin toimitusjohtaja Marko Malmivaara kertoo.

Kesäkuisen kaupan myötä Raksystems Group laajentaa toimintaansa Ruotsissa. Toukokuussa 2019 ostetun ruotsalaisen Dry-IT:n myötä Groupin palveluihin Ruotsissa kuuluvat jo entuudestaan kosteudenhallinnan, energian sekä ympäristön konsulttipalvelut kiinteistöille. Dry-IT tunnetaan isojen rakennustyömaiden kosteudenhallintapalveluista sekä kestävän kiinteistönpidon palveluista.

”Näen yhteisessä matkassa niin Raksystemsin Ruotsin tytäryhtiön Dry-IT:n kuin koko Groupin kanssa erinomaisia synergiaetuja ja mahdollisuuden laajentaa palvelutarjontaamme nykyisille asiakkaillemme. Odotan mielenkiinnolla laajentumismahdollisuuksiamme myös muualle Ruotsissa sekä Raksystems Groupin tukea toimintamme kasvattamiseksi ”, Projektledarhuset i Stockholm AB:n toimitusjohtaja Örjan Kjellström kertoo.

Raksystems Groupin pro forma liikevaihto nousee kaupan jälkeen yli 50 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärä 440:een. Yrityskauppa vahvistaa Raksystems Groupin asemaa Pohjoismaiden johtavana kiinteistöjen hyvinvoinnin asiantuntijana.

Lisätietoja:

Marko Malmivaara, Group CEO, Raksystems Group, puh +358 40 0464 934, marko.malmivaara@raksystems.fi

Örjan Kjellström, toimitusjohtaja, Projektledarhuset iStockholm AB, +46 8 588 919 10, orjan.kjellstrom@projektledarhuset.se

Raksystems – Pohjolan paras, joka päivä!

Raksystems Groupin tehtävänä on auttaa kiinteistönomistajia pitämään rakennukset kunnossa. Tämä edistää kiinteistön käyttäjien sekä asukkaiden ja omistajien hyvinvointia. Myös ympäristö kiittää, kun edistämme aktiivisesti kestäviä valintoja ja arvoja. Vähennämme palveluillamme kiinteistöjen ympäristövaikutuksia ja kannustamme asiakkaitamme parempiin valintoihin.

Työllistämme noin 440 henkilöä Suomessa ja Ruotsissa. Yrityksemme on perustettu vuonna 1989. Lisätietoja löydät osoitteesta raksystems.com.