Merkityksellistä työtä ympäristön hyväksi – Jennifer Pitkänen-Lundsten

Pinkki takki vilahtaa pääkonttorin pihalla, kun kestävän rakentamisen asiantuntija Jennifer Pitkänen-Lundsten kytkee autonsa latauspisteeseen. Kevätaurinko on juuri noussut ja hymyilevä nuori nainen on saapumassa töihin. Askel on kevyt ja lennokas, koska Jennifer on edellisenä päivänä saavuttanut pitkään tavoitteena olleen LEED AP-pätevyyden.

Raksystemsin asiantuntija Jennifer sähköauton latauspisteellä
Jennifer sähköauton latauspisteellä toimiston parkkipaikalla.

Kestävän rakentamisen jalanjäljissä

Jennifer kävi lukion Helsingissä. Häntä on aina kiinnostanut kestävyys ja työ ympäristön hyväksi, joten opinnot jatkuivat Aalto-yliopistossa kiinteistötalouden ja energiatekniikan parissa. Omien sanojensa mukaan tämä yhdistelmä ei ehkä ollut perinteinen mutta hänelle hyvinkin looginen. Myös kansainvälisyys on aina ollut hänelle tärkeää, niinpä hän haki poikkitieteelliseen kansainväliseen Creative Sustainability -ohjelmaan. Opinnot veivät Jenniferin myös Madridiin, jossa kaikki kurssit opiskeltiin espanjaksi. Espanjasta onkin sittemmin ollut hyötyä myös nykyisessä asiantuntijatyössä Raksystems Green Building Services- liiketoiminnassa.

Raksystemsin asiantuntija Jennifer

Kesätyön kautta raksilaiseksi

Kesätyöt Raksystems Green Building Partnersilla (GBP), jatkuivat ensin osa-aikaisina töinä opiskelun ohessa ja johtivat lopulta diplomityön tekemiseen GBP:lle, ja lopulta osaksi Raksystems perhettä.

Jennifer kertoo, että parasta työssä on se, kun asiakas on aidosti kiinnostunut kehittämään ja panostamaan projektiin myös ympäristönäkökulmasta. Kiinteistö- ja rakennusala on tärkeässä roolissa ilmastonmuutoksen hillinnässä.

”Haluamme palvella kaikkia asiakkaita. Itselle tuottaa suurinta iloa, kun kunniahimoisetkin tavoitteet tai pitkät projektit saa hienosti maaliin. Työkaverit ovat ihania ja parasta raksilaisissa on se, että aina löytyy aikaa auttaa kollegaa, vaikka olisi miten kiire omien töiden kanssa. Raksilla kannustetaan, arvostetaan ja kiitetään toisiamme. Meillä on myös rento, avoin ja positiivinen ilmapiiri ja se, että me kaikki teemme aina parhaamme”, hän kertoo hymyillen.

Läsnä hetkessä

Vapaa-ajalla Jennifer unohtaa kaiken muun ja on läsnä vain siinä hetkessä, oli se sitten aikaa hevosen selässä tai hoitokoirien kanssa touhustellen. Parissa vuodessa espoolaisen rivitalon pihatyöt ovat myös tulleet hänelle ja hänen miehellensä tutuksi. ”En tosin ole mikään viherpeukalo”, hän naurahtaa.  Korona-aikana myös joogasta on tullut uusi harrastus. Elämästä tekee täyden luonnossa liikkuminen, ruoan laittaminen, leipominen ja mökillä vietetty aika.

Raksystemsin Keijo ja Jennifer toimistolla
Työkaverit ovat Jenniferille tärkeitä.

Kohti kestävämpää rakentamista

Jennifer kertoo, että parasta on saada tehdä itselle merkityksellistä työtä, jossa korostuu kestävä rakentaminen. ”Haluan jatkossakin tehdä merkityksellistä työtä ympäristön hyväksi. Rakennusala tuntuu muuttuvan hitaasti, joten toivon, että muutos kohti kestävämpää rakentamista kiihtyisi”, hän sanoo. Tulevaisuudessa hän toivoo, että uskallettaisiin rohkeammin kokeilla uusia ratkaisuja ja innovaatioita.