WELL-sertifioinnin avulla terveyttä ja hyvinvointia

WELL-sertifioinnin keskiössä ovat kiinteistöjen käyttäjien terveys ja hyvinvointi. Panostamalla käyttäjien hyvinvointiin ja viihtyvyyteen voidaan parantaa myös yrityksen houkuttelevuutta ja tuottavuutta. WELL-sertifioinnissa arvioidaan tilan teknisten ominaisuuksien lisäksi myös organisaation toimintaa hyvinvoinnin näkökulmasta.

International Well Building Instituten hallinnoima WELL-standardi on vuonna 2014 kehitetty kiinteistöalan luokitus, joka perustuu alan johtavaan lääketieteelliseen tutkimukseen. Sen tavoitteena on luoda tiloja, jotka tutkitusti edistävät ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Hyvinvointisertifikaatin saaminen on tällä hetkellä poikkeuksellista, sillä Pohjoismaissakin sertifikaatti on vasta muutamilla yksittäisillä kiinteistöillä.

WELL Performance Testing -auditointi koostuu kokonaisvaltaisesta sisäolosuhteiden varmennuksesta, sisältäen mm. ilmanlaadun, lämpöolosuhteiden, vedenlaadun, valaistuksen ja tila-akustiikan mittaukset. Auditointi sisältää lisäksi ilman- ja vedenlaadun laboratoriokokeet, joilla yhdessä paikan päällä tehtävien mittausten kanssa varmistetaan WELL-kriteeristön vaatimusten täyttyminen.

Katso, mitä johtava asiantuntijamme Konsta Tuokko kertoo WELL-sertifioinnista!

Oho! Tämä video ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi videon, käy hyväksymässä markkinointievästeet.