Petikon Palvelutalo – kahden energiaremontin avulla kohti merkittäviä päästövähennyksiä

Julius Tallberg- Kiinteistöt Oyj:n omistamaan Petikon Palvelutaloon tehtiin EcoRealin energiakatselmus sekä PTS- kartoitus elokuussa 2019. Katselmuksen perusteella kohteessa käynnistettiin energiaremontti vuonna 2020. Onnistuneen remontin myötä kohteeseen suunniteltiin ja rakennettiin vielä maalämpöjärjestelmä paikallisen, uusiutuvan energian tuottamiseksi vuoden 2023 aikana.

Hyvällä yhteistyöllä ja tarkalla suunnittelulla haluttu lopputulos

Ensimmäisen remontin keskeisinä tavoitteina olivat energiaremontilla saavutettavat säästöt sekä vuokralaisille muutostöiden aikaisten haittojen minimointi. Näiden saavuttamiseksi kohteeseen uusittiin kiinteistön rakennusautomaatiojärjestelmä, päivitettiin ilmanvaihtopuhaltimia sekä huippuimureita ja toteutettiin tarpeenmukaisesti säätyvä ilmanvaihto soveltuviin tiloihin. Lisäksi kiinteistön olemassa olevat kiertoilmalämmittimet liitettiin automaation ohjaukseen.

Kiinteistön tekniikka on nyt automaatiojärjestelmän ohjauksessa ja se toimii optimoitujen asetusten mukaisesti. Luvatut toimenpiteet saatiin toteutettua ja projekti vastaanotettiin helmikuussa 2021. Tarkalla projektin suunnittelulla ja johtamisella sekä osapuolten hyvällä yhteistyöllä saavutettiin haluttu lopputulos.

”Kiitos jälleen EcoRealille projektin maaliin viemisestä. Tästä on hyvä jatkaa uusien hankkeiden parissa”, kertoo kiinteistöpäällikkö Kari Oja.

”Projektissa riitti haastetta, mutta hyvällä yhteistyöllä tavoitteet saavutettiin”, kertoo EcoRealin projektipäällikkö Henri Nyroos.

Lämmitysenergiaa paikallisesti maalämmön uusiutuvalla energialla

Petikon Palvelutalon toinen energiaremontti maalämpöjärjestelmän rakentamiseksi suunniteltiin ja toteutettiin vuoden 2023 aikana. LVISA-suunnittelun jälkeen urakoiden kilpailutukset olivat keväällä 2023. Ulkoalueen maalämpökaivojen poraukset käynnistyivät kesäkuun alussa ja sisätilojen LVISA-urakat käynnistyivät heinäkuun loppupuolella.

Kohteessa uusittiin kiinteistön nykyinen kaukolämmöllä toimiva lämmitysjärjestelmä maalämpöjärjestelmäksi. Pihalle porattiin 19 kappaletta maalämpökaivoja ja sisätiloihin asennettiin maalämpöpumput sekä noin 200 kW sähkökattila kattamaan lämmitystarve.

Lämmöt saatiin maalämpöjärjestelmän kautta päälle suunnitellusti ennen lämmityskauden alkua. Toimintakokeet käynnistyivät marraskuun alussa ja energiaremontti saatiin valmiiksi onnistuneesti edellä aikataulusta marraskuun aikana.

”Tämän projektin myötä kiinteistömme on siirtynyt hyödyntämään maalämmön tarjoamaa uusiutuvaa energiaa ja kaukolämmöstä on luovuttu. EcoRealin ammattilaiset osaavat hommansa ja voimme luottaa siihen, että 105 tn/a co2- päästöjen vähennys toteutuu. Olemme tyytyväisiä kumppaniin, jonka kanssa yhteistyö on sujuvaa ja jonka toimesta energiaremontti hoidettiin onnistuneesti”, kiittelee kiinteistöpäällikkö Kari Oja.

”Projekti valmistui edellä aikataulusta ja yhteistyö tilaajan sekä urakoitsijoiden kanssa on toiminut erittäin hyvin. Mahtavaa todeta, että kiinteistö pystyy jatkossa tuottamaan tarvitsemansa lämmitysenergian paikallisesti maalämmön uusiutuvalla energialla. Lämmitys toteutetaan tehokkaasti ja uusiutuvasti maalämpöpumppujen ja sähkön avulla, mikä mahdollistaa energiatehokkaan järjestelmän korkean lämpökertoimen vuoksi”, toteaa EcoRealin projektipäällikkö Antti Heiniluoma.


Lue myös

Susteran opas tiivistää taloyhtiön kiinteistönpidon vaiheet.

Taloyhtiön kiinteistönpito-opas

Taloyhtiön kunnossapito vaatii suunnitelmallisuutta koko elinkaaren ajan. Konkreettiset kiinteistönpitotoimenpiteet luovat paitsi pohjan…

Lue lisää

Radonalueet Suomessa

Radonalueet Suomessa – kunnittain Akaa, Asikkala, Askola, Enontekiö, Espoo, Forssa, Hamina, Hattula,…

Lue lisää

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.