6 vinkkiä kodin kesähuoltoon

Suomalaisille kesä on ennen kaikkea rentoutumisen aikaa. Siihen kuuluu monenmoista puuhastelua mökkeilystä uimiseen, ehkä myös hyvän kirjan lukemista peiton alla. Samalla kun keskityt perheen yhdessäoloon näiden kesäpuuhien lomassa, muista myös kotia.

Keräsimme alle 6 vinkkiä, joista saat hyvän tarkastuslistan kodin huoltotöihin ennen kesälomille lähtöä. Osan voit toki tehdä myös lomapäivänä auringon paisteessa! Muista katsoa säätiedot ennen ulkohommiin ryhtymistä.

6 vinkkiä kesähuoltoon 

  1. Huolla ruohonleikkuri. Aloita huolto koneen perusteellisella pesulla. Vaihda sen jälkeen sytytystulppa, öljyt ja ilmansuodattimet sekä tarkista terän kunto.
  2. Muista kesäkasvit. Kastele ulko- ja sisäkasvit runsaalla vedellä ennen lomareissuun lähtöä tai pyydä kaverilta kasteluapua, mikäli haluat niiden olevan elossa vielä loman jälkeen.
  3. Säädä ilmalämpöpumppu kesäasetuksiin. Kesällä ilmalämpöpumpun voi sammuttaa tai kytkeä tarpeen tullen viilentämään.
  4. Tarkasta vesipisteellisten tilojen allaskaapit. Vuotava keittiön hana aiheuttaa korjaamattomana salakavalia kosteusvaurioita kalusteiden taakse.
  5. Suojaa koti kesän ukkoskaudelta. Varmista, että kotisi on varustettu ukkosjohdattimella, joka johtaa salamavirran turvallisesti maahan.
  6. Huoltomaalaa kodin pinnat alkukesästä. Puhdista maalipinnat, vaihda huonokuntoiset puuosat uusiin ja maalaa pinnat 1-2 kertaa.

Lataa KotiApp-sovellus avuksi kodin kunnossapitoon

KotiApp auttaa sinua kotisi kunnossapidossa ja tekee siitä helppoa, ohjattua ja säännöllistä. Jatkuvalla kodin huollolla ja epäkohtien aikaisella korjaamisella voit säästää jopa kymmeniä tuhansia euroja sekä turvata perheesi terveyden.

Onhan sinulla jo KotiApp-sovellus? Sovelluksen lataamalla saat myös ilmaisen uutiskirjeemme, josta löydät aina uusimmat vinkit kotisi pitämiseen terveenä ja turvallisena!