KH-kortisto ja usein kysytyt kysymykset

KH-kortisto antaa avaimet terveellisiin, turvallisiin ja energiatehokkaisiin kiinteistöihin. Alan toimijoiden yhteisesti hyväksymä KH-tieto on ollut vuodesta 1981 lähtien kiinteistönpidon ammattilaisten tukena ja alan oppilaitosten oppimateriaalina.

Mikä on KH-kortisto?

KH-kortisto on Rakennustiedon julkaisema kokoelma tietokortteja, joissa on kiinteistönpidon ohjeita, säännöksiä ja tarviketietoa. Tietokorttien avulla kiinteistöt voidaan pitää turvallisina ja terveinä, kun alan yleisimmät käytännöt sekä ohjeistetut tavat ja toimenpiteet ovat kaikille alan tekijöille samassa paikassa tiedossa kirjallisena. KH-kortisto edistää hyvää rakennustapaa toimimalla talonrakentamisen, talotekniikan, kiinteistönpidon sekä infra-alan tiedon tuottajana ja välittäjänä aina suunnittelusta ylläpitoon.

KH-ohjeita on julkaistu yli 30-vuoden ajan. Ohjekortteja on tänä aikana julkaistu yli 500 kappaletta, joista noin puolet on tälläkin hetkellä voimassa. Loput kortit on korvattu tai poistettu.  Kortistossa on myös mukana asuintalon huoltokirja, lainalaskin ja rakennusosien käyttöikälaskin, jotta kiinteistöjen huolto ja kunnossapito hoituu tehokkaasti, huolellisesti ja järjestelmällisesti. 

KH-kortiston toimitustyötä valvoo Rakennustietosäätiö RTS:n päätoimikunta. 

Mitä hyötyä on KH-kortistosta?

KH-kortistosta saa erityisesti tietoa kiinteistöjen parhaaksi:

Miksi KH-kortistoa kannattaa noudattaa?

Rakentamisen kokonaisvaltainen tiedon avulla turvataan hyvän rakennustapa sekä kiinteistöjen käyttäjien terveellisyys ja turvallisuus. KH-kortistosta löytyy kaikki ajantasaiset ja luotettavat rakennusalan säännökset, ohjeet ja tuotetiedot sekä vastaukset rakentamisen teknisiin ongelmiin.

Kun kaikki alan tekijät ja asiantuntijat seuraavat ja noudattavat samoja ohjeita, alaa saadaan siistittyä ja tehtyä selkeämmäksi kuluttajille. Näin eri osapuolien välillä on tiedossa, mitä ollaan ostamassa tai myymässä ja epävarmuutta saadaan vähennettyä alalla.

Lähde: Rakennustieto.fi