Vinkit sadevesien ohjaamiseen kosteusrasituksen välttämiseksi

Sadevesien ohjaus pitää talon rakenteet terveinä

Kodin katolta voi ohjautua jopa tuhansia litroja sadevettä suoraan talon perustuksiin mikäli sadevedet on ohjattu väärin.

Talon perustuksiin ohjattu sadevesi toimii kuin automaattinen talon kastelujärjestelmä. Vettä sataa tasaisesti koko kevään, kesän ja syksyn pitäen talon perustukset ja sen ympäröivän maan kosteana aiheuttaen suuren kosteusrasituksen melkein ympäri vuoden.

Tee näin:

  1. Ohjaa sadevedet pois katolta ja talon viereltä hallitusti, nykymääräysten mukaisesti kolmen metrin päähän talon vierustalta.
  2. Muokkaa maanpinnan kaltevuudet rakennuksen vierustassa sadevesien pois johtamiseksi. Suositeltu kaltevuus on kolmen metrin matkalla 15 cm.
  3. Varmista, että sadevesi ohjautuu oikein. Esimerkiksi kesällä sadevesiä on voitu ohjata ämpäriin, josta vettä on käytetty kukkien kasteluun. Syksyllä sadevesiämpäriä ei enää tarvita.
  4. Poista sadevesisuppiloista lehdet ja muut roskat. Roskat tukkivat sadevesijärjestelmän.

Mikäli maanpinnan kaltevuuksissa on silmin havaittavia ongelmia, ole yhteydessä OmaInsinööriin. Saat häneltä lisätietoja miten edetä. Lisäksi kannattaa ottaa valokuva sovelluksen Kotikansioon.

Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet löydät KotiAppista!