Sustera-konsernin pääkonttori siirtyy Helsinkiin

Sustera-konsernin ja Suomen liiketoimintojen pääkonttori siirtyy Vantaan Kaivokselasta Pitäjänmäkeen.

Uusi pääkonttori tuo yhteen sijaintiin kaikki pääkaupunkiseudulla asuvat yrityksen työntekijät, ja tilat tukevat aikaisempaa paremmin eri toimintojen tarpeita, hybridityötä ja liikkumista julkisella liikenteellä. Uusilla toimitiloilla tulee olemaan BREEAM- ja WELL-sertifioinnit yrityksen vastuullisuustavoitteiden mukaisesti.

Laadukkaampaa tilaa, vähemmän ja kustannustehokkaasti

Susteran uusi pääkonttori muuttaa tammikuussa 2025 Colony-toimistokiinteistöön Pitäjänmäkeen aivan Haagan liikenneympyrän viereen ja hyvien julkisten kulkuyhteyksien varteen. Uuden pääkonttorin myötä yhdistyy pääkaupunkiseudun kaksi toimistoa, kaksi varastoa ja yksi tutkimuslaboratorio yhteen kohteeseen samalla puolittaen nykyisen tilankäytön. Tällä sekä Colonyn erinomaisella energiatehokkuudella Sustera pystyy selkeästi pienentämään hiilijalanjälkeään SBTi:n sitoumusten mukaisesti. Lisäksi nykyaikaisilla ja eri liiketoimintojen tarpeet huomioivilla tila- ja kalusteratkaisuilla luodaan turvallinen, terveellinen ja paremmin yksilö- ja tiimityötä tukeva työympäristö.

Uuden pääkonttorin hakua varten tehtiin perusteelliset taustaselvitykset toisistaan hyvinkin erilaisten liiketoimintojen työn tekemisen tarpeista sekä sijaintianalyysi työntekijöiden työmatkoista ja työssä liikkumisesta. ”Tietotyön tekeminen on muuttunut pysyvästi ja sen myötä myös vaatimukset toimitilalle ja työympäristölle. Lisäksi vastuullisuustavoitteemme asettavat myös omille tiloillemme entistä tiukempia vaatimuksia energia- ja tilatehokkuudelle sekä työssä viihtymiselle”, sanoo Susteran Suomen liiketoimintojen maajohtaja Keijo Leppävuori.

Colony Pitäjänmäki suuresta joukosta selkeä ykkösvalinta

Susteran uuden pääkonttorin vaatimusmäärittelyn täytti pääkaupunkiseudulla kaikkiaan yli 50 vaihtoehtoista toimitilaa. Näistä Colony Pitäjänmäki erottui selvästi edukseen ja vastasi parhaiten Susteran keskeisiin valintakriteereihin.

  • Kaikkien pääkaupunkiseudun 300 työntekijän saaminen samaan kerrokseen (n. 2 500 m2) yhteistyön ja yhteisöllisyyden mahdollistamiseksi.
  • Kiinteistö edustava, käytännöllinen ja monipuolinen kaikille työntekijäryhmille.
  • Sijaintianalyysin perusteella lyhin keskimääräinen työmatka-aika ja vaihtoehdoista parhaat julkiset liikenneyhteydet (juna, Raide-Jokeri, bussit).
  • Kiinteistöllä BREEAM-ympäristösertifiointi, hyvät valmiudet WELL-sertifioinnille ja omistajalla vahva tahtotila ja suunnitelmat kohteen vastuullisuuden ja energiatehokkuuden kehittämiseen.
  • Polkupyörille ja autoille on pysäköintipaikat hallissa latauspaikoin.
  • Erinomaiset ja muunneltavat tilat asiakastapaamisiin ja tilaisuuksiin.
  • Hyvät palvelut: suuri lounasruokala, kahvilapalvelut ja avarat yhteisöllisyystilat sekä laadukas kuntosali, aktiviteettihuone ja modernit sosiaalitilat saunoineen.
  • Eteenpäin katsova ja joustava vuokranantaja, joka kuuntelee vuokralaisen tarpeita ja pyrkii löytämään ratkaisuja.

Susteran missiona on varmistaa, että rakennukset lisäävät arvoaan, pysyvät terveinä ihmisille ja tulevat ympäristöystävällisemmiksi. ”Valitsemalla uudeksi pääkonttoriksi olemassa oleva ja kehittyvä kiinteistö oli yhtiölle myös strateginen valinta. Haluamme tällä osoittaa, ettei aina tarvitse rakentaa uutta, kun halutaan muuttaa parempaan”, Sustera-konsernin toimitusjohtaja Tuomas Qvick linjaa.

Pääkonttorin toimitilojen myötä ja Colonyn asiakkaana Sustera saa lisäksi käyttöön kaikki Colony-pääkonttorikiinteistöjen Lounge-tilat. ”Toivotamme Susteran lämpimästi tervetulleeksi osaksi Colony-verkostoa ja odotamme innolla yhteistyömme syventymistä erityisesti vastuullisuuden saralla. Kilpailu Susteran kaltaisista vuokralaisista on kiihtynyt merkittävästi ja tämä valinta on osoitus onnistuneesta kehitystyöstä Pitäjänmäen kohteessamme”, sanoo Colonyn johtaja Leo Suokannas.

2.	Uusi kumppanuus. [Kuvassa vasemmalta:] Keijo Leppävuori (Sustera), Tuomas Qvick (Sustera), Leo Suokannas (Avant Capital Partners) ja Teemu Saxén (Avant Capital Partners).
Uusi kumppanuus. [Kuvassa vasemmalta:] Keijo Leppävuori (Sustera), Tuomas Qvick (Sustera), Leo Suokannas (Avant Capital Partners) ja Teemu Saxén (Avant Capital Partners).

Lisätietoja


Lue myös

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.