Jari Heikkilän ensihetket Raksystemsillä

Iloinen energia valtaa huoneen. Korjausrakentamisen kokenut konkari Jari Heikkilä on saapunut paikalle. Jari aloitti pari kuukautta sitten projektipäällikkönä rakennuttamisen ja valvonnan yksiköstä, mutta siirtyi pian suunnittelupalveluiden liiketoimintapäällikön tehtäviin. Tämä on sopinut uusista asioita helposti innostuvalle ja määrätietoiselle Jarille erinomaisesti, sillä työn monipuolisuus on yksi Jarin listaamista parhaista puolista työssä.

Pitkä ura alalla

Jarilla on noin 20 vuoden kokemus korjausrakentamisen parista pääasiassa taloyhtiöpuolelta. Työnkuvat ovat vaihdelleet ja kokemusta on karttunut lukuisista suunnittelun, projektinjohtajan ja valvojan tehtävistä.

Viimeisen viiden vuoden aikana hän on toiminut eritasoisissa johto- ja kehitystehtävissä. Parhaimmillaan hän on vetänyt 50 asiantuntijan yksikköä. Esimerkiksi kouluttaminen, tuotteistaminen, rekrytointi ja asiakashankinta ovat käyneet näissä tehtävissä tutuiksi. Koulutukseltaan hän on LVI-tekniikan insinööri.

Jarin mainitsema määrätietoisuus ja kova työn tekeminen paistavat työkokemuksesta erinomaisesti läpi. Lyhyen tutustumisen myötä kuvailisin häntä myös helposti lähestyttäväksi, rennoksi ja sosiaaliseksi persoonaksi. En usko, että maailmassa on montaa ihmistä, joka ei tulisi Jarin kanssa toimeen.

Miksi Raksystems?

Raksystemsille Jari päätyi tammikuussa 2022 vanhan kollegan suosituksen myötä. Yrityksessä houkutti kasvavan yrityksen tuomat mahdollisuudet ja sitä kautta myös oman osaamisen kehittäminen. Lopullinen päätös syntyi, kun haastatteluissa kerrottiin työhön kuuluvan myös liiketoiminnan kehitystyötä.

’’Koen olevani parhaimmillani juuri kehitysprojekteissa, sillä osaan katsoa asioita laatikon ulkopuolelta ja kokemukseni on laaja. Haen erilaisista kokonaisuuksista oleellisimmat asiat ja paketoin ne yhdeksi liiketoimintaa parhaiten palvelevaksi kokonaisuudeksi’’, Jari kertoo.

Nykyinen työ suunnittelupalveluiden liiketoimintapäällikkönä

Jari aloitti alkujaan Raksystemsillä projektipäällikkönä taloyhtiön korjaushankkeissa. Nykyisessä työssään suunnittelupalveluiden liiketoimintapäällikkönä hän aloitti 14.4.2022. Työnkuva on alusta alkaen pitänyt sisällään projektipäällikön tehtävien lisäksi myös kehitystyötä.

Liiketoimintapäällikkönä hän vastaa suunnittelupalveluiden liiketoiminnan kehittämisestä valtakunnallisesti. Tehtävässään hän tukee toiminnallaan osastojen kehittämistä, kasvamista ja asetettuihin tavoitteisiin pääsemistä. Tavoitteena on edistää entisestään osastojen välistä yhteistyötä, antaa asiantuntijoille mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä omassa työssään sekä tarjota asiantuntijoille heidän ansaitsemansa rauha projektityölle.

Jari uskoo tekemisessä yhteistyön ja hyvän fiiliksen voimaan. On tärkeää, että työntekijät voivat hyvin. Työn tekeminen ei saa olla yksitoikkoista tai tiettyä henkilöä kuormittavaa. Niin saadaan ihmiset viihtymään, josta myös liiketoiminta hyötyy.

Raksystems on joustava organisaatio

Jari kertoo viihtyneensä Raksystemsillä älyttömän hyvin. Kollegat ovat mukavia ja meininki sopivan rentoa. Ihmiset otetaan ihmisenä, tittelistä viis. Toimitusjohtajakin ehtii pysähtyä ja kysyä kuulumisia.

Monipuolinen ja merkityksellinen työ, yrityksen ja osaston kasvun tukeminen sekä oman ja koko liiketoiminnan kehittäminen ovat lähellä Jarin sydäntä. Kaikki nämä kriteerit täyttyvät työssä Raksystemsillä.

’’Raksystems on myös hyvin joustava organisaatio, jossa työntekijöitä kuunnellaan. Olen saanut tehdä sitä, missä koen olevani hyvä ja mistä todella pidän. Se on ollut mahtavaa’’, lopettaa Jari.