Projektipalveluiden osastopäällikkönä Turussa – Tapio Hatulainen

Tapio Hatulainen työskentelee projektipalveluiden osastopäällikkönä Turun toimipisteessä. Hän aloitti Raksystemsillä huhtikuussa 2022.

Työpäivät ovat monipuolisia

Tapio Hatulaisen houkutteli meille mahdollisuus päästä rakentamaan omaa tiimiä ja kasvattamaan alueen liiketoimintaa. Ja sitä hän on tehnytkin erinomaisesti.

”Yksi lisävaikutin oli se, että Raksystemsin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoimintajohtajalla Juha Savolaisella tuntui olevan tekemisen meininki ja tahto panostaa kasvuun”, kertoo Tapio.

Hänen työtehtäviinsä kuuluvat Varsinais-Suomen ja Satakunnan projektipalveluiden kehittäminen ja myynti, sekä eniten aikaa vievänä varsinainen laskutettava työ, joka koostuu enimmäkseen rakennuttamisesta, valvonnasta ja suunnittelusta.

Tyypillinen työpäivä on sekoitus toimistolla koneella istumista, palavereihin osallistumista ja työmaakäyntejä.

Tapio Hatulainen on Susteran Varsinais-Suomen projektipalveluiden osastopäällikkö.

Työt veivät Porista Turkuun

Tapio kävi Porissa Satakunnan ammattikorkeakoulun rakennustekniikan koulutusohjelman ja muutti opintojen loppuvaiheilla Turkuun. Silloisella tyttöystävällä, nykyisellä vaimolla, oli kesätyöpaikka Turussa ambulanssikuskina ja sairaanhoitajana.

”Meidän piti tulla vain kesäksi, mutta jäätiin sitten pysyvästi, kun satuin kesälomaa viettäessäni hakemaan töitä paikallisesta pienestä konsulttitoimistosta ja tulin valituksi”, kertoo Tapio.

Korjausrakentamisen konsultointitehtävissä

Opiskelujen aikaan Tapio työskenteli betoniasemalla laboranttina ja myllärinä. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt erikokoisissa ja myös vähän eri toimialoille erikoistuneissa konsulttitoimistoissa.

Raksystems tuntuu olevan sopiva sekoitus: kokoluokka tuo varmuutta ja takaa kattavat palvelut, mutta toiminta ei ole liian byrokraattista ja hierarkkista”, kuvailee Tapio.

Kaiken kaikkiaan Tapion työuralle on mahtunut monenlaista toimeksiantoa: pää-, arkkitehti- ja rakennesuunnittelua, kuntoarvioita, kosteusmittauksia, betonirakenteiden ja julkisivujen kuntotutkimuksia, mikrobi- ja haitta-ainetutkimuksia, tietomallinnusta ja tietomallikoordinointia, valvontaa ja rakennuttamista.

Työn ohessa hän on myös kehittänyt ammatillista osaamistaan monenlaisilla kursseilla ja koulutuksilla esimerkiksi rakennuttajan, kuntoarvioijan ja valvonnan osalta.

Parasta työssä on vapaus vaikuttaa omaan tekemiseen

Tapion työmotivaatio syntyy vaikutusmahdollisuudesta ja oman vision toteuttamisesta.

”Samalla kun saa esihenkilöltä ja kollegoilta tarvittaessa tukea, roolissani minulla on hyvät mahdollisuudet kasvattaa Raksystemsiä paitsi alueellisesti, myös kehittää toimintaa konserninlaajuisesti”, sanoo Tapio.

Tykkään myös vetää korjaushankkeita. Erityisesti isompien hankkeiden parissa on mukava toimia, kun niihin voi yleensä panostaa vähän reilummin aikaa”, hän lisää.

Tapio haluaa nähdä Raksystemsin kasvavan Turun alueella merkittäväksi toimijaksi, jonka kaikki tuntevat hyvästä ja laadukkaasta palvelusta.

”Tapio ei liikoja huutele omasta tekemisestään. Rauhallisen olemuksen takana on kuitenkin rautainen ammattilainen, johon asiakkaiden on helppo tukeutua. Tapio otti rohkeasti vastaan haasteen Varsinais-Suomen projektipalveluiden vetäjänä. Tapio on tiimipelaaja isolla sydämellä, joka ei pelkästään huolehdi omista alaisistaan. Tapion tekemisessä näkyvät kaikki Raksystemsin arvot”, kertoo Hatulaisen esihenkilö Juha Savolainen.

Kansainvälisyys tuo mukavan lisämausteen työhön

Satakunnan ja Varsinais-Suomen asiakaskuntamme on laaja. Taloyhtiöt ovat yksi suurimmista, mutta sen lisäksi on julkisia asiakkaita, seurakuntia ja kiinteistömanagereja. Hankkeita on niin korjaus- kuin uudisrakentamisen parissa.

Tapio johtaa myös korjaushankkeita kansainvälisille asiakkaille ja yhteyttä pidetään säännöllisesti etäyhteyksin.

Vapaalla retkeillään, rakennetaan omaa taloa ja pannaan olutta

Tapion perheeseen kuuluu vaimo, kaksi lasta sekä kultainennoutaja Dali ja kissavanhus Werneri.

”Kesäisin tulee jonkin verran moottoripyöräiltyä. Perheen kanssa tykätään myös retkeillä. On kierretty esimerkiksi kansallispuistoja ja pohjois-Norjaa. Tänä vuonna olisi tarkoitus tehdä road trip Ruotsin läpi etelä-Norjaan, josta ajettaisiin rannikkoa myöten kohti pohjoista. Varusteina on auto, retkimuona, teltta ja virveli”, Tapio kertoo.

Kotona Tapion aika menee pitkälti itse suunnitellun ja hartiavoimin rakennetun talon viimeistelyssä ja autotallia rakentaessa, pihahommissa ja sen sellaisessa.

”Olen myös jonkinlainen oluenharrastaja. Tykkään maistella erilaisia oluita ja jos vain on aikaa, teen myös itse olutta. Viime vuosina se on tosin rajoittunut 1–2 satsiin vuodessa kiireiden takia”, hän kertoo.

Nuorempana Tapio soitti bändissä ja nyt hänen haaveissaan on aloittaa kitaransoitto uudelleen pitkän tauon jälkeen. Tätä silmällä pitäen Tapio rakensi itsellensä viime vuonna putkivahvistimen. Ääni kuuluu jo, mutta kotelo täytyisi vielä rakentaa.

Lisäksi vapaa-aikaa kuluu yllättävän paljon lasten harrastuksiin, joista varsinkin pojan sählyharrastus on imenyt mukaansa. Tapio toimii yhtenä joukkueen valmentajana ja yhteensä heitä on seitsemän isää pyörittämässä 30 pojan joukkoa. Tapio toimii myös joukkueenjohtajana, jonka ominaisuudessa tulee esimerkiksi huolehtia varustehankinnoista, kausi- ja turnausjärjestelyistä, budjetista ja kaikenlaisesta muusta hallinnollisesta, jota junnujoukkueen pyörittäminen vaatii.

”Talo kun joskus olisi oikeasti täysin valmis, se olisi hienoa”, Tapio naurahtaa lopuksi.


Lue myös

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.