Wafa Amelin ensihetket Raksystemsillä

Hissin ovi aukeaa ja aulaan saapuu aurinkoinen nainen, jonka positiivinen energia täyttää koko tilan. Projektipäällikkönä ja asiantuntijana Raksystemsillä työskentelevä Wafa Ameli, 32, on energiapakkaus vailla vertaa. Puhe pulppuaa, kädet viittovat ja hymy on herkässä. Korjausrakentamisen ja uudisrakentamisen asiantuntija on täydessä vauhdissa.

Ensihetket Raksystemsillä

Uudessa työpaikassa aloittaminen korona-aikaan jännitti aluksi hieman, varsinkin kun ei heti päässyt tapaamaan kaikkia työkavereita kasvotusten, mutta Wafa kertoo, että kaikki on mennyt äärimmäisen hyvin. Hän esittelee identiteettikorttiaan hymyillen ja kertoo, että nyt puolen vuoden jälkeen tuntuu siltä, kuin olisi ollut raksilainen jo paljon pidemmän aikaa. On löytynyt se kuuluisa tekemisen meininki ja raksilainen identiteetti. ”Minulla on kyllä ilo ja kunnia kantaa tätä raksin id-korttia kaulassa”, hän kertoo hymyssä suin. Ensiaskelia helpotti mieluisat työtehtävät ja haasteet sekä esimiehen ja kollegoiden tuki ja apu.

Oho! Tämä video ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi videon, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Vaasan kautta Helsinkiin

Wafa saapui 10-vuotiaana perheensä kanssa Syyriasta Suomeen vuonna 1999.  Perhe asettui Vaasaan, jossa Wafa sai varttua, opiskella ja jatkaa tanssiharrastustaan. Hän valmistui rakennusinsinööriksi Vaasan ammattikorkeakoulusta ja muutti työn perässä Helsinkiin. Työ kansainvälisenä projektipäällikkönä oli mieluisaa, mutta kiinnostus asiantuntijatyöhön oli suurta. Ura jatkui korjausrakentamisen parissa suunnittelijana ja valvojana seitsemän vuoden ajan, kunnes syksyllä 2020 hän aloitti Raksystemsillä projektipäällikkönä ja asiantuntijana korjausrakentamisen ja uudisrakentamisen parissa.

Tyypillistä työpäivää ei ole

Joustava työaika on Wafalle mieluista, koska se antaa tilaa luovuudelle ja energiaa töihin. Hän aloittaa aamun yleensä katsomalla kalenteria ja suunnittelemalla päivän aikataulut ajoineen ja asiakaskäynteineen. Kaikki muu elää siinä ympärillä ja työ on innovatiivista ja innokasta.

”Pidän siitä, että saan toteuttaa omia ajatuksiani niissä raameissa, kun ne ovat hyödyllisiä yritykselle. Tämä on ollut poikkeuksellista täällä raksilla”, hän kertoo.

Tulevaisuuden unelmiin kuuluu ahkera opiskelu työn ohella ripauksella vatsatanssia ja hyvää ruokaa.

Unelmia ja tulevaisuuden näkymiä

Lähitulevaisuudessa Wafa toivoo saavansa enemmän pätevyyksiä korjaussuunnittelun ja rakennusfysiikan puolelta. Ensin suunnitelmissa on vaativan plusluokan suunnittelupätevyys rakennusfysiikassa ja sen jälkeen poikkeuksellisen vaativan luokan rakennusfysiikan pätevyys. Hän haluaa ehdottomasti opiskella koko ajan lisää työn ohessa, koska halu kehittyä on suurta.

Tanssi ja ruoka on elämän suola

Wafa aloitti tanssiharrastuksen jo 4 -vuotiaana ja on tanssinut ammattilaisena, kilpaillut sekä esiintynyt ympäri maailmaa. Hän opettaa vapaa-ajallaan edelleen vatsatanssia ja on miettinyt voisiko raksilaiset koota tanssin äärelle sitten, kun koronasta on päästy lähemmäksi normaalia elämää. Ydinperheeseen kuuluu aviomies ja 5-vuotias tytär.  Wafa rakastaa tanssin lisäksi ruoanlaittoa, leipomista ja sitä, että ruoan ympärille kokoontuu koko suku. Wafan työkaveri on teipannut hänen työhuoneensa oveen kuvan Justiinasta, jolla on kaulin kädessä. Wafa nauraa, että leipomisinnon lisäksi se kuvastaa myös varmasti hänen persoonallisuuttaan, koska samainen työkaveri toi hänelle myös vaaleanpunaisen kaulimen lahjaksi.

Mieluisat työtehtävät ja ihanat työkaverit. Siitä on raksilainen identiteetti tehty.