Raksystems GBP:stä Pohjoismaiden ensimmäinen LEED Proven Provider

Raksystems GBP on saavuttanut kansainvälisen LEED-ympäristöluokituksen Proven Provider -statuksen. Status on ensimmäinen koko Pohjois-Euroopassa.

Tunnustusta pitkäjänteiselle vastuullisuustyölle

Raksystems GBP on tehnyt laadukasta työtä LEED-ympäristöluokituksissa Suomen markkinajohtajana ja Euroopan kirkkaimmassa kärjessä. Tästä tunnustuksena Proven Provider -status on kolmannen osapuolen vahvistus tähänastisista saavutuksista.

LEED Proven Provider -organisaatioita on maailmanlaajuisesti vain 116, joista 10 Euroopassa ja 90 LEEDin kotimaassa Yhdysvalloissa. Statuksen on myöntänyt Green Business Certification Inc. (GBCI), joka vastaa muun muassa LEED-ympäristöluokitusten arvioinneista maailmanlaajuisesti.

”Proven Provider -status on upea yhteinen saavutus koko Raksystems GBP:n LEED-tiimiltä, ja hieno kunnianosoitus pitkäjänteisestä ja laadukkaasta työstämme LEED-ympäristöluokitusten parissa. Olemme olleet Suomen markkinajohtaja LEED-ympäristöluokituksissa jo pitkään jopa yli 80 % markkinaosuudella, ja tämä tunnustus GBCI:n suunnalta vahvistaa entisestään asemaamme Suomen johtavana LEED-asiantuntijana. Tällä statuksella on ilo palvella asiakkaitamme jatkossa entistäkin paremmin!”, kertoo Simo Skogberg, Raksystems GBP:n johtava asiantuntija.

Nopeampaa ympäristösertifiointia

LEED Proven Provider -status oikeuttaa tavanomaista nopeampaan kolmannen osapuolen arviointiprosessiin hankevaiheen LEED-ympäristöluokituksissa. Tämä luo merkittävää lisäarvoa ja suoraa aikatauluhyötyä Raksystems GBP:n asiakkaille LEED-sertifioinnin saavuttamiseksi.

”Laatu on LEED-sertifiointiprosessin ytimessä, ja Raksystems GBP:llä on ollut asiantuntemusta terveellisten ja tehokkaiden rakennusten tuomisessa markkinoille. LEED Proven Provider -malli edustaa loistavaa kumppanuutta Raksystems GBP:n ja GBCI: n välillä, koska se antaa GBCI:lle mahdollisuuden ylläpitää tiukkaa sertifiointiohjelmaa ja antaa Raksystems GBP:lle mahdollisuuden toimittaa LEED-projekteja asiakkailleen nopeammin”, kertoo Sarah Alexander, GBCI:n sertifiointijohtaja.

Raksystems GBP on lisäksi ollut LEED:n taustaorganisaation US Green Building Councilin jäsen jo vuodesta 2011, mahdollistaen muun muassa asiakkaille tavallista alhaisemmat kolmannen osapuolen sertifiointikustannukset. Raksystems GBP:llä on myös kattava edustus Finnish Green Building Councilin (FiGBC) ympäristöluokitusten asiantuntijaryhmissä.

LEED-sertifiointi

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on maailman johtava kiinteistöjen ympäristöluokitusjärjestelmä, joka tarjoaa työkalun ja kriteeristön rakennuksen ympäristö- ja energiatehokkuuden kokonaisvaltaiseen arviointiin. LEED on kolmannen osapuolen U.S. Green Building Councilin® (USGBC®) kehittämä ja ylläpitämä sertifikaatti, joka vahvistaa, että kohde on suunniteltu ja rakennettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

LEED-ympäristöluokituksessa on neljä luokitustasoa: Certified, Silver, Gold ja Platinum. Tasojen saavuttaminen riippuu sekä pakollisten kriteerivaatimusten täyttämisestä että muista kriteereistä saavutettavan kokonaispistemäärän perusteella.

Suomessa on noin 240 LEED-sertifioitua kohdetta, joista 80%:ssa Raksystems GBP on ollut mukana. Raksystems GBP on konsultoinut yhteensä 35 saavutettua LEED-sertifiointia Suomessa, Baltiassa ja Yhdysvalloissa vuonna 2020. Sertifioituja kohteita ovat muun muassa: Kauppakeskus REDI, Kauppakeskus Tripla, Kauppakeskus Sello (ensimmäisiä LEED Platina -kauppakeskuksia maailmassa), Kastellin monitoimitalo (Euroopan ensimmäinen LEED for Schools) ja Nokian Tyres Dayton tehdas Yhdysvalloissa.