Raksystemsin Joensuun aluetoimistolla on tekemisen meininki

Aamukahvi porisee taustalla, mutta toimiston väki on kerääntynyt hymyssä suin yhteen, koska ennen aamukahvia on ohjelmassa Simon taukojumppa. Kädet heiluvat ja työergonomia pääsee ansaittuun huomioonsa jo aikaisin aamulla. Raksystemsin Joensuun toimistolla aurinko on vasta nousemassa. Rakennusterveyden asiantuntijat huolehtivat myös toistensa terveydestä.

Simo vetää Raksystemsin Joensuun toimistolla taukojumppaa
Simon taukojumppaa kahvakuulilla.

Hellästi houkutellen mukaan

Aamun teemana on liikkuvuusharjoitteet. Joensuun aluetoimiston aluepäällikkö Jussi Mertanen kertoo, että talotekniikan asiantuntija Simo Mutanen suunnittelee taukojumpan teemat etukäteen ja jaksaa hellästi kehotella ja houkutella toimiston väen mukaan. Taukojumppaa on tarjolla useana päivänä viikossa ja jumppahetki kestää noin 15 minuuttia. Toimistolla jumpataan ennen aamukahvia tai sitten iltapäivällä. Raksystemsin Joensuun toimiston väki on muutenkin varsin aktiivinen porukka. Valtaosa tiimistä pelaa kesäisin yhdessä golfia ja sen parissa kisaillaan myös kerran vuodessa. Liikunnallinen, kekseliäs ja helposti innostuva porukka luo hyvää meininkiä toimistolle.

Raksystemsin Joensuun aluetoimiston väki viettää kesöisin Olympialaisia
Joensuun tiimi järjestää vuosittain kesän alkajaisiksi olympialaiset. Lajina voi olla vaikka pingispallolla tapahtuva moukarinheitto. Tänä vuonna vuorossa on 5th Annual Indoor Air Olympic Games.

Miellyttävä työympäristö ja hyvä yhteishenki

”Toimisto on vain pari vuotta vanha ja kalusteet uusia, joten työympäristö on erittäin miellyttävä. Kahvi- ja lounastauot ovat meille tärkeitä höpöttelyn ja yhteishengen nostatushetkiä. Työkavereiden ylläreinä tuomat kahvileivät piristävät arkea ja pari kertaa vuodessa pidämme pizzaperjantain. Hyvissä ajoin ennen joulua virittelen kahvihuoneeseen joulutunnelmaa”, kertoo osastokoordinaattori Anne-Mari Assinen.

Jussi kertoo, että Anne-Mari hoitaa buukkaukset ja tekee myös paljon sitä näkymätöntä työtä toimistolla, joka taas helpottaa asiantuntijoiden työtä. Anne-Mari palkittiin Raksystemsillä joulukuussa 2020 vuoden työkaveriksi. Edellisenä vuonna saman palkinnon sai Simo. Raksystemsillä on tapana palkita vuoden onnistujia kunniamaininnoin. Se, että kaksi henkilöä Joensuun kahdeksan hengen tiimistä on palkittu vuoden työkaveriksi, kertoo myös paljon siitä, minkälaisia henkilöitä siellä on töissä. Yrityksessä kiinnitetään rekrytoidessa aina huomiota ammattitaidon lisäksi persoonaan. Koska tiimi työskentelee tiiviisti yhdessä, on erityisen tärkeää, että ihmistyypit sopivat hyvin yhteen. ”Joensuun tiimin yhteishenki on poikkeuksellisen hyvä”, hän lisää ja kehuu tiimiään vuolaasti. Joensuun aluetoimistolla työskentelee tällä hetkellä 8 henkilöä. Markku, Milja, Simo, Eero, Ville, Markus, Anne-Mari ja Jussi.

Rakennusterveyden asiantuntijapalvelut

Raksystemsillä on ollut Joensuun seudulla aluetoimisto jo vuosien ajan. Toiminta alueella kasvoi reippaasti, kun Sisäilmatalo Kärki tuli osaksi Raksystemsiä vuonna 2019 tapahtuneen yrityskaupan myötä. Vuonna 2013 perustettu Sisäilmatalo Kärki Oy on rakennusterveyden asiantuntijapalveluja tarjoava yritys. Joensuun aluetoimiston palveluihin kuuluu sisäilmatutkimukset, kuntotutkimukset, asuntokaupan kuntotarkastukset, työmaan valvontatehtävät sekä kosteuden- ja puhtaudenhallinta työmaalla. Näistä etenkin työmaiden kosteuden- ja puhtaudenhallinnan valvontatehtävät ovat voimakkaassa kasvussa.

Parasta työssä on vaihtelevat työpäivät

Jussi tekee itse pääosin suurempien kohteiden sisäilma- ja kuntotutkimuksia sekä työmaiden valvontaa, sekä järjestää koulutuksia esimerkiksi kuntapuolen tekniselle henkilöstölle. Jussi kertoo tyypillisestä päivästään näin:

Tyypillistä päivää ei oikeastaan ole. Aamu alkaa usein toimistolta, jossa hoidan hallinnollisia työtehtäviä, käyn läpi yhteydenottoja, teen tarjouksia ja hoidan juoksevia asioita myös muiden puolesta. Mikäli olen toimistolla lounasaikaan, kuuluu työpäivään lounas työkavereiden kanssa samassa kiinteistössä sijaitsevassa loistavassa lounasravintola Aihossa. Itse pidän joustavasta työajasta ja parasta työssäni on vaihtelevat työpäivät. Joustava työaika mahdollistaa työn tekemisen periaatteessa mihin kellonaikaan tahansa; päivän voi katkaista esimerkiksi iltapäivän hiihtolenkillä!

”Mielestäni jokaisen on tärkeä löytää sellainen päivärytmi, jolloin kokee olevansa parhaimmillaan töissä – on ominainen työaika itselle sitten klo 5.00-13.00 tai klo 10.00-18.00 välillä. Perinteinen kahdeksasta neljään -ajattelumalli on asiantuntijatyössä vanhakantaista. Meillä työajat on kaikilla työntekijöillä täysin vapaasti järjesteltävissä – toki asiakkaat huomioon ottaen”.

Raksystemsillä on useita toimistoja kautta maan.
Raksystemsillä on aluetoimistoja ympäri Suomen jo 18 kappaletta ja Ruotsissakin 6. Yrityksemme kasvaessa haluamme kertoa paikallisia uutisia ja kuulumisia myös näistä toimistoista