Työharjoittelussa Raksystemsin ICT-osastolla – Benjamin Wallenius

Henkilökunnan urapolun ja osaamisen kehittämisen lisäksi Raksystems tarjoaa mahdollisuuksia myös opiskelijoille esimerkiksi päättötyön tai työharjoittelun merkeissä. Mahdollisuuden hyödynsi myös 17-vuotias Benjamin Wallenius, joka suoritti Raksystemsin ICT-osastolla TJK-jakson.

Benjamin opiskelee tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa Luksiassa ja valmistuu ohjelmistokehittäjäksi vuoden 2024 lopulla. Opintoihin kuuluu kuuden viikon TJK-jakso (työpaikalla järjestettävä koulutus) toisen opiskeluvuoden alussa.

Minkälaista harjoittelu on Raksystemsillä ollut?

Heti alussa tuli sellainen olo, että sain olla oma itseni ja olin osa tiimiä”, kuvailee Benjamin Wallenius työssäoppimisjaksonsa alkua Raksystemsin ICT-osastolla.

Raksilla Benjamin on päässyt esimerkiksi vastaamaan tiketteihin, puheluihin ja auttamaan työntekijöiden työvälineiden asennuksissa ja vaihdoissa. Benjamin on ollut mukana meneillään olevissa projekteissa ja osallistunut yhteistyöpalavereihin myös Ruotsin ICT-tiimin kanssa.

”Täällä on tosi mukavia ja avuliaita tyyppejä”, Benjamin kuvailee.

”Kuusi viikkoa Benkun kanssa sujahti nopeasti. Hän yllätti sosiaalisilla taidoillaan ja vahvoilla perustaidoillaan, joten pääsimme nopeasti perehtymään firmamme ICT:n erityispiirteisiin ja opettelemaan niitä. Benkku kotiutui hyvin tiimiimme ja kun (molemminpuolinen) alkujännitys haihtui, yhteistyö oli saumatonta ja luonnollista. Oli ilo seurata Benkun kehitystä ja toivon Benkulle myötäisiä tuulia uralleen, hänet ottaisin milloin tahansa työkaverikseni!”, kertoo Benjaminin työpaikkaohjaaja Satu Launonen-Tiala, Raksystemsin Servicedesk and Onsite support.

”Sadun kanssa on ollut tosi mukavaa työskennellä, hän on ollut kannustava ja kärsivällinen. Satu on opastanut ja ohjannut ja tukenut hyvin oppimisessa ja miten voi olla hyvä työntekijä Raksystemsin ICT-tiimissä”, Benjamin kertoo

Mitä harjoittelu opetti?

Benjamin kertoo oppineensa useiden järjestelmien ja tietokantojen hallinnointia ja ylläpitoa ja tiimityöskentelystä paljon.

Täällä on tosi positiivinen työilmapiiri ja kannustava työyhteisö”, Benjamin kertoo.

”Olen pohtinut asiakkaiden, eli raksilaisten kanssa ratkaisuja erilaisiin ongelmiin ja sitä kautta oppinut paljon myös asiakaspalvelusta. Parasta on ollut nähdä, miten hyviä tiimiläiset ovat asiakkaiden kanssa, olen siis oppinut hyvästä esimerkistä”, hän kertoo hymyillen.

”Olen kiitollinen, että sain olla työharjoittelussa niin kivassa tiimissä”, Benjamin toteaa lopuksi.

Ketkä Raksystemsin ICT-tiimin kuuluu?

Raksystems Suomen ICT-tiimissä työskentelee neljä henkilöä: Mikko, Erno, Joonas ja Satu. Satu (kuvassa) on toiminut Benjaminin esihenkilönä ja työpaikkaohjaajana.

ICT-tiimi on osa Raksystemsin ICT-ja sovelluskehitys-osastoa. Tiimeissä työskentelee yhteensä kymmenen henkilöä tietohallintojohtaja mukaan lukien.

Satu Launonen-Tiala työskentelee Raksystemsin ICT-tiimissä.