KotiApp – terveellisten kotien ja asukkaiden asialla vuodesta 2017

KotiApp on Raksystemsin suunnittelema ja toteuttama maksuton mobiilisovellus, joka kannustaa ihmisiä kotien säännölliseen kunnossapitoon ja omasta kodista huolehtimiseen. Siemen palvelulle oli ollut erimuotoisena jo pidempään, mutta se ei oikein ollut saanut tuulta purjeisiin. Vuonna 2015 suunnittelupalaverissa heiteltiin lennokkaita ajatuksia ja ideoita tavoitteena saada KotiAppistä kaikkia palveleva ja innostava palvelu. Millainen voisi olla kodin kunnossapitoon liittyvä puhelinsovellus?

Kodit kaipaavat huolenpitoa

”Ajatus lähti tavallaan lennokkailla ideoilla käyntiin. Lähdettiin aika isoilla ajatuksilla ja visioilla liikkeelle”, aloittaa Inspections & Surveys divisioonan osastonjohtaja Kim Malmivaara, joka on ollut mukana sovelluksen kehittämisessä alusta lähtien.

Tarve ja tavoite sovellukselle oli selkeä. Kotien omistajat haluttiin saada välittämään kodeistaan säännöllisesti, eikä ainoastaan myynnin yhteydessä tai mahdollisten ongelmien ilmetessä. Tahtotilana oli tuoda ennakoivan kunnossapidon ajattelumalli taloyhtiöistä ja isoista kiinteistöistä myös kuluttajapintaan. Pientalojen huoltokirja oli tullut pakolliseksi vuonna 2004 ja sen jälkeen rakennetuille taloille, joten huoltokirjan idea kodin säännöllisen kunnossapidon tukena toimi perusrunkona sovellukselle.

Liiketoiminnan edistäminen oli myös koko ajan taustalla. Nimeä ja brändiä haluttiin saada tutuksi, sekä lisätä kuntotarkastuksen houkuttelevuutta.

Todellinen tarve taustalla

Ensimmäisessä suunnittelupalaverissa kannustettiin heittämään ideoita avoimesti ja meno oli hyvin lennokasta. Huonoja ideoita ei ollut ja kaiken hulluuden keskeltä pyrittiin kaivamaan esille asiakkaiden tarve. Pelimaailma tuli alussa vahvasti esille. Koko perhe haluttiin aktivoida mukaan uuden sovelluksen käyttöön, oli se sitten kauppalistojen tai virtuaalisten kotitöiden tekemistä sovelluksen kautta.

Peli-ideaa lähdettiin kuitenkin yksinkertaistamaan ja keskityttiin olennaiseen. Ydinosaaminen pohjautui tietoon talojen kunnosta, joten tätä tietoa haluttiin jakaa eteenpäin kevyellä ja kuluttajille toimivalla tavalla. Informaation jakamisella haluttiin myös lopulta herättää kysyntää palveluillemme, joiden avulla ihmiset saisivat pidettyä kodeistaan huolta entistä paremmin ja eritoten säännöllisesti. Lause ”Nuku yösi rauhassa” toimi konseptin kantavana ideana.

Raksystemsin palvelutarjontaan syntyi myös tämän seurauksena Kodin määräaikaistarkastus, jolla haluttiin entisestään kannustaa kodin omistajia säännöllisiin tarkastuksiin kodin kunnon selvittämiseksi, jotta kaikki voivat elää turvallisesti ja terveellisesti kodeissaan.

Ideasta sovellukseen

”Uskomattominta oli, että pähkähullu idea toteutui. Niistä seinällä olevista idealappusista lopulta päästiin oikeasti luomaan ihan oikea ja konkreettinen sovellus”, jatkaa Malmivaara.

Asiakkailla ei välttämättä ole tarpeeksi tietoa ja osaamista siitä mitä kodille kuuluu tai kannattaa tehdä. KotiApp-sovelluksella haluttiin lisätä ymmärrystä kodin kunnosta kuluttajien kesken ja ojentaa auttava käsi kotitalouksille. Kun konkreettinen idea muovautui, sovelluksen luomiseen päästiin etenemään nopeasti.

”Muistan hyvin, kun sovellus oli melkein valmis ja olin hoitovapaalla. Iltaisin istuin asiantuntijamme Antti Hatsalan kanssa videopalavereissa: Antti toimi asiantuntijana ja minä kirjoitin. Kirjoitimme lähemmäs sata ohjetta kodin kunnossapitoon siinä rytäkässä”, kertoo nauraen viestintä- ja markkinointipäällikkö Sanni Isosomppi, joka oli myös mukana sovelluksen kehittämisessä alusta alkaen.

Kattavan tutkimuksen ja asiakaskyselyiden avulla oli helppo luoda realistinen perusrunko sovellukselle, kun asiakkaiden toiveet ja tarpeet olivat selkeinä mielessä.  Sovellus haluttiin myös alusta asti pitää ilmaisena ja pilottiryhmän avulla idea koettiin toimivaksi ja sille löytyi kysyntää.

”Tieto lisää tuskaa, minkä huomaa tämän sovelluksen kehittämisessäkin. Sovelluksen muistutukset ja tekemättä jääneet asiat voivat tuntua ahdistavilta, kun mielessä pyörii jatkuvasti asioita, jotka pitäisi edelleen tehdä. Haluamme kuitenkin tehdä kodin huollosta helppoa, vaivatonta ja selkeää, ilman ahdistuksen tunnetta”, korostaa Malmivaara.

Kehitystä tulevaisuudessa

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat isoja. Kuluttajien asuminen ja kodin kunnossapito halutaan tehdä mahdollisimman helpoksi. Unelmana on älykäs ja helppo koti ja tavoitteena on edelleen saada sovelluksesta mahdollisimman kattava. Kun kaikki tieto on samassa paikassa, kodin kunnossapito ja myös sen myynti helpottuu. Latauksia on kertynyt tähän mennessä 65 500 kappaletta.

”On hienoa nähdä, että ihmiset lataavat ja käyttävät sovellusta. Sovelluksen lataukset ovat tuplaantuneet viimeisen vuoden aikana, eli koronan aiheuttama tilanne on todennäköisesti vapauttanut aikaa oman kodin huoltoon ja kunnossapitoon. Hienoa, jos ihmisten kodit ovat paremmassa kunnossa, sillä se on suurimpana tavoitteenamme”, päättää Malmivaara.