Kuinka asennan märkätilaan padotuslistan/padotuskynnyksen?

Padotuslista estää märkätilassa lattiakaivon tukkeutuessa merkittävän kosteusvaurion. Suositellaan märkätilaan erikseen tehtävän suunnitelman mukaisesti kynnyksen asentamista, missä huomioidaan ainakin seuraavat asiat: kynnyksen on oltava vedenkestävä ja tiivis.

Huomioithan, että vedeneristys ei saa rikkoutua asennuksessa. Huomioi myös nykyiset esteettömyysmääräykset; kynnyksen minimikorkeus on 15 mm. Esteettömyysmääräykset sallivat korkeintaan 20 mm korkean kynnyksen, joten märkätilan kynnys on oltava kuivan tilan puolelta 0–20 mm korkea ja märkätilan puolelta 15–20 mm korkea.

RT-kortti 84-11166 Märkätilojen rakenteet mukaisesti märkätilan valmiin lattiapinnan korkeusasema pyritään saamaan mahdollisimman lähelle viereisen kuivan tilan valmista lattiapintaa. Märkätilan vedeneristys nostetaan kynnystä vasten yleensä 15 mm valmiista lattiapinnasta. Liikkumis- ja toimimisesteisten kulun helpottamiseksi kynnys voi olla matala, mahdollisesti myös korkeussuunnassa joustava listakynnys. Kynnyksen sijasta voidaan tehdä pesuhuoneen puolelle loiva luiska.

Padotuslistan asennus

  1. Selvitä rautakaupasta tai OmaInsinööriltä märkätilan pinnoitteeseesi sopiva padotuslistan materiaali ja sen asennustapa.
  2. Asenna padotuslista annettujen ohjeiden mukaisesti.
  3. Anna käytetyn liimausaineen kuivua riittävä aika ennen seuraavaa märkätilan käyttöä.

Mikäli märkätiloissa on silmin havaittavia vaurioita, ole yhteydessä OmaInsinööriin. Saat häneltä lisätietoja, miten edetä. Lisäksi kannattaa ottaa vauriokuva KotiAppin Kotikansioon.