Esihenkilötyötä päämäärätietoisella ja helposti lähestyttävällä otteella – asiakaspalvelupäällikkö Jenna Stöd

Asiakaspalvelupäällikkö Jenna Stöd vastaa Raksystems Suomen asiakaspalvelusta yhdessä tiiminsä kanssa. Yhdentoista naisen aurinkoinen asiakaspalvelutiimi toimii yrityksen äänenä ja on usein se ensimmäinen kontakti, kun asiakas haluaa tilata Raksystemsiltä palvelun.

Asiakaspalvelun ammattilainen

Jennalla on pitkä työhistoria asiakaspalvelusta ja myynnistä. Kokemusta sekä näkemystä siltä saralta on tullut kerättyä useiden vuosien ajan.

Raksystemsillä Jenna aloitti tammikuussa 2019 asiakaspalvelutiimin esihenkilönä. Asiakaspalvelu oli silloin paljon pienempi kokonaisuus kuin mitä se on nyt ja sittemmin tiimi onkin tuplaantunut.

”Olen nauttinut ihan erityisen paljon siitä, että minulle annettiin todella vapaat kädet rakentaa ja kehittää asiakaspalveluosasto oman ammattitaitoni ja näkemykseni mukaan.

’’On aika mahtava fiilis, kun saa niin suuren luottamuksen osakseen ja haluan ehdottomasti olla sen luottamuksen arvoinen. Se antaa minulle todella paljon, kun saan kehittää tekemistä tai mikä parasta, rakentaa ihan kokonaan uutta”, Jenna summaa hymyssä suin.

Tekemisen meininkiä toisia kunnioittaen

Jennasta asiakaspalvelutiimin vetäminen on ihan huippua. Siinä on hänestä sopiva sekoitus haastetta, ennalta-arvaamattomuutta ja sitten perusarkisia rutiineja.

Kun tehdään töitä asiakasrajapinnassa, mahtuu sinne paljon muuttujia matkaan eikä kaikki mene aina niin kuin on suunniteltu. ”Meillä on ihanan hassutteleva tiimi, jolla on kova motivaatio tehdä töitä” hän kertoo. Aspalaiset osaavat hyvin yhdistää kovan tekemisen ja samalla huumorin töissä ja tiimissä on kaikilla kiva olla ja oma tärkeä paikkansa.

Asiakaspalvelutiimissä on erilaisia persoonia erilaisista lähtökohdista ja silti kaikki toimii mutkattomasti yhteen, toisia ja toisten taustoja arvostaen. Jennan tiimissä saa ja pitää olla oma itsensä. Töitä on yleensä paljon mutta ne hoidetaan pilke silmäkulmassa ja hyvällä fiiliksellä.

”Hämmästyn joskus edelleen siitä, miten tehokkaasti asiat ja työt tulee hoidetuksi ja apua saa aina, pyytämättäkin”, hän kertoo.

”Parasta meidän tiimissä on ehdottomasti yhteishenki. Kaikki auttaa toisiaan oman osaamisen mukaan ja asioista sovitaan yhdessä. On vaikea valita mikä on parasta Raksystemsillä työskentelyssä, koska niin monet asiat ovat mielestäni kohdallaan Raksilla. Ehkä suurimpana tulee mieleen se, että kuva, joka yrityksestä annetaan ulospäin pitää todella paikkansa. Olemme kuin yhtä perhettä, kaikki toimivat yhteisen hyvän vuoksi, johto on helposti lähestyttävä ja omat ideat kehityksen suhteen on helppo antaa eteenpäin”, kertoo Jennan tiimin jäsen Hanne Lammela.

Jokainen saa olla oma itsensä

Jenna heittäytyy mukaan aina omalla persoonallaan ja asettaa tiimin omien etujen edelle. ”Näytän aina omalla esimerkilläni, että täällä saa olla oma itsensä, niin se työntekokin on mukavampaa, kun ei tarvitse esittää mitään tai kaivaa kaapista aamulla ”työpersoonaansa” ennen töihin lähtöä. En ymmärrä tätä ajatusta ollenkaan. Tilannetaju on kuitenkin aina hyvä muistaa”, hän sanoo.

Mielestäni olen aika etuoikeutettu, kun voin sanoa, että tykkään työstäni Raksystemsillä todella paljon. Kiitos myös omalle esimiehelleni, joka on mahdollistanut asioita ja tukenut minua tässä matkan varrella. Saan tehdä asiat omalla tavallani ja se on minulle tärkeää”, kuvailee Jenna.

Tieto lisää ymmärrystä

Jos Jenna saisi toivoa jotain lisää, olisi se jatkuva yhteistyö ja sen kehittäminen muiden osastojen ja alueiden kanssa. Nämä asiat pyörivät helposti siellä ”tärkeä mutta ei kiireellinen” boksissa ja helposti unohtuvat itse kullakin.

”Pidän silti ehdottoman tärkeänä, että osastojen pitää olla täysin kartalla siitä, mitä meillä aspassa tehdään ja miksi. Samoin meidän tulee olla tietoisia, miksi osastolla toimitaan kuten toimitaan. Tieto lisää ymmärrystä”, Jenna summaa.

Tulevaisuuden unelmia

Jennalla on todella päämäärätietoinen luonne, eteenpäin on mentävä. Hänen isänsä on yrittäjä ja häneltä Jenna on saanut hyvät opit tehdä töitä aina täysillä, jotta saavuttaa omat unelmansa. Jenna kokee, että on vasta aika alkumetreillä omaa työuraansa ajatellen ja hän haluaa kasvaa ja kehittyä koko ajan esihenkilönä.

Tulevaisuudessa hänestä olisi hienoa saada vieläkin lisää vastuuta. ”Vastuu ja toisista huolehtiminen on juttu mistä todella nautin ja siksi teen sitä mitä nyt teen. Tässä pestissä pitää ihan oikeasti haluta olla, sen pitää olla se, mitä teet kaikista mieluiten”, hän sanoo.

Kun Jennalta kysyy unelmista, niin vastaus menee myös näin:

”Jos voitan lotossa, ostan ison talon Lapista omalla rantatontilla ja elän siellä elämäni loppuun asti onnellisena. Jos siis joskus joku ihmettelee mihin olen hävinnyt, niin varmaan on osunut 7 oikein”.