Rakentamisen valvonta

Kokeneet valvojat varmistavat, että tilaajan hanke toteutetaan sopimuksenmukaisesti.


Valvontaa ammattitaidolla hankkeeseen kuin hankkeeseen

Luotettavat ja asiantuntevat valvojamme pitävät huolen siitä, että rakennus- tai korjaushanke toteutetaan sitä koskevien sopimusten, lakien, asetusten ja viranomaisohjeiden mukaan sekä hyvää rakennustapaa noudattaen.

Palvelutarjontamme kattaa sekä rakennusteknisten että taloteknisten (LVIS) töiden valvontatehtävät vuosikymmenten kokemuksella.

Tyytyväisiin asiakkaisiimme lukeutuu taloyhtiöiden lisäksi runsaasti eri kuntia, rakennusliikkeitä ja kiinteistömanagereita ympäri Suomen.


Valvoja tuo puolueeton asiantuntijuutta hankkeeseen

Valvoja on puolueeton asiantuntija, joka huolehtii tilaajan edusta ja katsoo, että rakennus- tai korjaushanke toteutetaan sopimuksen mukaisesti aina suunnittelusta luovutukseen saakka. Hän raportoi rakennuttajalle mahdollisista riskitekijöistä ja ongelmista.

Tutkimusten mukaan esimerkiksi lähes 20 prosentissa olemassa olevista koulurakennuksista on merkittäviä kosteusteknisiä ongelmia. Energiatehokkaat, tiiviit ja lyhyellä aikataululla rakennettavat kohteet nostavat riskiä sisäolosuhteiden ja kosteusteknisten ongelmien syntymiseen.


Laadukas kokonaisuus syntyy yhteistyössä

Valvojamme tekevät työnsä tiiviissä yhteistyössä tilaajan ja urakoitsijan kanssa.

Päämäärämme on laadukas kokonaisuus, jossa rakennuttaja, urakoitsija ja suunnittelijat puhaltavat yhteen hiileen tilaajan tavoitteita unohtamatta.

Usein kysytyt kysymykset

Valvojan tehtäviä ovat muun muassa:

  • Työmaan turvallisuuden ja ympäristön valvonta,
  • ajallinen valvonta,
  • teknisen toteutuksen laadunvalvonta,
  • taloudellinen valvonta sekä
  • dokumentointi.

Valvonta pohjautuu Talonrakennustyön työmaavalvonnan (RT 103171) ja Talotekniikkatöiden valvonnan (RT 16-11123) tehtäväluetteloihin.

Suosittelemme palkkaamaan valvojan tai valvojat hankkeeseen mukaan jo ennen urakoinnin kilpailutusta.

Valvojan ammattitaidon avulla voit varmistaa tehtyjen suunnitelmien asianmukaisuuden ja toteutuskelpoisuuden, jolloin urakkakilpailutus saadaan toteutettua tehokkaasti hankkeen ominaisuudet huomioiden.


Lue myös

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.