WELL-sertifikaatti: hyvinvointia kiinteistön käyttäjille

Tilojen tuottama viihtyisyys päivän aikana ei ole aivan samantekevää, vaan se voi vaikuttaa oleellisesti työn tuottavuuteen ja laatuun. WELL-sertifiointi kertoo kiinteistön ja tilojen viihtyisyydestä ja korostaa tilojen suunnittelussa ihmiskeskeisyyttä.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

WELL-sertifiointi toimii kolmannen osapuolen myöntämänä laatuleimana tilojen viihtyisyydestä ja hyvinvoinnin edistämisestä. International WELL Building Institute (IWBI) myöntää tiloille tai kiinteistölle sertifikaatin, jos edellytetyt kriteerit saavutetaan.

Sertifiointi antaa selkeät puitteet hyvinvoinnille ja keinot, miten sitä voi edistää tilojen käyttäjien keskuudessa. Tavoitteena on luoda hyvät olosuhteet niin tuottavuudelle kuin luovuudellekin tilojen puolesta. Sertifiointi perustuu tutkimuksiin, joissa on selvitetty, miten ympäristö vaikuttaa ihmisiin.

Sertifioinnissa tilojen viihtyisyyttä mitataan eri kriteerien kautta kymmenen eri osa-alueen avulla, jotka liittyvät esimerkiksi tilojen sisäilmaan ja akustiikkaan.

Tilojen teknisiä ominaisuuksia arvioidaan, mutta sen lisäksi myös organisaation toiminta hyvinvoinnin näkökulmasta ja sen edistämiseksi otetaan huomioon. Tiloissa kannustetaan terveelliseen ja tasapainoiseen elämäntyyliin esimerkiksi työpäivän aikana.

Yksinkertaisimmillaan tilojen kehittäminen voi näkyä mm. lisäämällä viherkasveja tai viestimällä ja kannustamalla terveellisempään ruokavalioon.

WELL-sertifikaatti ottaa huomioon seuraavat 10 osa-aluetta:

 • Laadukas sisäilma
 • Puhdas juomavesi ja hygieeninen veden käyttö
 • Terveellinen ravinto
 • Laadukas ja toiminnallinen valaistus ja luonnonvalon hyödyntäminen
 • Liikkuminen ja fyysisten aktiviteettien edistäminen
 • Lämpöviihtyvyys, sopivan miellyttävä ja tasainen lämpötila
 • Miellyttävä akustiikka
 • Turvalliset ja sisäilman kannalta terveelliset materiaalit
 • Hyvinvointia tukevat tilaratkaisut ja toimintamallit
 • Yhteistyöhön kannustavat tilaratkaisut ja toimintamallit

Hyvät tilat lisäävät yrityksen houkuttelevuutta työnantajana

WELL-sertifioitu tila lisää myös yrityksen houkuttelevuutta. Kun tiloihin on panostettu, se motivoi ja houkuttelee myös tulevaisuuden käyttäjiä, esimeriksi potentiaalisia työntekijöitä.

Sertifiointi ja tiloihin panostaminen vaikuttavat myös tiloissa tehtyyn työhön, kun kyseessä ovat esimerkiksi toimistotilat. WELL-sertifioiduissa työtiloissa työntekijöiden on huomattu suoriutuvan paremmin ja työskentelevän tehokkaammin.

Investointi toimiviin ja terveellisiin tiloihin maksaa itsensä nopeasti takaisin työtekijöiden tuottavuudessa. Tämän lisäksi sairauspoissaolojen vähentyminen näkyy myös suoraan yrityksen tuloksessa.

Hyvinvoivat ja terveelliset rakennukset edesauttavat myös terveellistä ja hyvinvoivaa tilojen käyttämistä. Kun rakennukset voivat hyvin, todennäköisemmin myös ihmiset sen sisällä voivat hyvin ja ovat onnellisempia.

WELL-projekteja on rekisteröity 124 maassa jo yli 40 000 kohdetta, joiden joukkoon kuuluvat muun muassa sertifioimamme Säterinportin toimistokeskus ja Siltasaari 10. Meiltä löydät WELL AP -pätevöityneet asiantuntijat ja Suomen ainoan WELL Performance Testing Agentin.

Oho! Tämä video ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi videon, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

WELL-sertifikaatti lyhyesti

 • kiinteistön käyttäjien hyvinvointiin ja terveyteen keskittyvä sertifiointijärjestelmä
 • International WELL Building Instituten myöntämä
 • parantaa tuottavuutta ja tyytyväisyyttä
 • edistää terveellisyyttä
 • sopii hyvin erityisesti toimistotiloille, mutta myös muille tilatyypeille

Ota yhteyttä


Lue myös

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.