Uniikki luksushotelli neljästä arvokiinteistöstä – The Hotel Marian rakennushankkeen TDD ja monitoring Susteran vastuulla

Helsingin Kruununhakaan avattiin 15.12.2023 kansainvälisen tason luksushotelli nimeltään The Hotel Maria. Hotellikokonaisuus rakentuu vuosina 1885–1930 rakennettuihin historiallisesti arvokkaisiin kiinteistöihin. Raksystemsin rooli on ollut toimia hankkeen rahoittaneen sijoitusyhtiön Cheyne Capitalin edunvalvojana teknisen due diligence -tarkastuksen ja monitoroinnin merkeissä. Hankkeen rakennuttajana toimii Samla Capital.

Hotelli valmistuu kahdessa vaiheessa

Hotellihanke sai alkunsa vuonna 2020, kun Samla Capital osti kiinteistöt ICON Corporation Oy:n konkurssipesältä. Johtava yritys- ja kiinteistöomaisuuteen keskittyvä sijoitusyhtiö Cheyne Capital lähti rahoittamaan hanketta.

Hotelli tulee koostumaan neljästä rakennuksesta, joiden kokonaispinta-ala on 14 200 neliömetriä. Rakennusten ulkoasuun ei tehdä muutoksia saneerauksessa, mutta sisätilat modernisoitiin kauttaaltaan.

Hankkeessa on kaksi vaihetta. Vuonna 2023 valmistunut ensimmäinen vaihe sisälsi Mariankadun puoleisen rakennuksen ja keskirakennuksen saneerauksen piha-alueineen. Toisessa vaiheessa toteutetaan Liisankadun ja Maneesikadun puoleisten rakennusten sisätyöt. Vaihe valmistuu kesällä 2024. Hankkeen pääurakoitsijana toimii FIRA.

Susteran suorittaman teknisen due diligence-tarkastuksen avulla Cheyne Capital sai arvokasta ja objektiivista tietoa rakennusten ja sen ympäristön kunnosta. Monitoroinnin avulla tarkkaillaan, että saneeraus toteutetaan alusta loppuun sovitun mukaan.

Lopputuloksena vaikuttava luksushotelli

Valmistuttuaan The Hotel Mariassa on 117 ylellistä huonetta, joista 38 on sviittiä. Tämän lisäksi hotellissa on kaksi ravintolaa, kaksi baaria, kylpylä, kuntosali, juhlasali ja kappeli.

Hotellin korkean laadun varmistaa sille myönnetty kansainvälinen Preferred Hotels & Resorts Legend Collection -brändimerkki, joka myönnetään vain maailman parhaille hotelleille. Hotelli saavutti merkin ensimmäisenä suomalaisena.

”Kohde on Suomen mittakaavassa uniikki hanke, jossa on ollut hienoa olla mukana”, kertoo hankkeen TDD-tarkastuksista vastannut kuntotutkimukset-osaston päällikkö Serge Skorin.

Liittyvät palvelut

Due diligence-palvelut


Lue myös:

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.