Kuntoarvioon kuuluu kevyt lämpökamerahavainnointi talviaikaan

Lämpökamerakuvaus on tärkeä kiinteistön terveyden ja energiansäästön kannalta, mutta harva kuitenkaan tilaa lämpökuvausta ilman havaintoja esimerkiksi vedosta asunnoissa. Tämän takia olemme liittäneet Kuntoarvioon kevyen lämpökamerahavainnoinnin.

Kuntoarvio sopii erityisesti Asunto-osakeyhtiöiden eli esimerkiksi kerros- ja rivitaloyhtiöiden kunnon selvittämiseen. Kuntoarvio on virallinen isojen kiinteistöjen tutkimusmenetelmä, mitä esimerkiksi kuntoselvitys ei ole.

Lämpökamerahavainnointi tehdään talvella

Lämpökamerahavainnointi kuuluu Kuntoarvion yhteyteen talviaikoina, kun ulko- ja sisälämpötilojen ero on vähintään 15 celsiusastetta. Näin mahdolliset kylmäsillat erottuvat parhaiten kameralla. Kylmäsilloissa lämpöä vuotaa ulos selkeästi enemmän, kuin ympäröivästä rakenteesta. Erityisesti nurkkauksista sekä seinän ja lattian liitoskohdista löytyy usein kylmäsiltoja.

Kevyt lämpökamerahavainnointi näyttää myös, jos kiinteistön lämmitys on epätasapainossa. Asiantuntijamme ovat löytäneet kohteista energiasyöppöjä, kun ilmanvaihto on vahingossa puhaltanut monta astetta lämpimämpää ilmaa, kuin on ollut tarkoitus. Tällainenkin pieni virhe voi aiheuttaa taloyhtiölle jopa tuhansia euroja ylimääräisiä lämmityskustannuksia vuodessa.

Lämpökamerahavainnointi selvittää lämpökuvaustarpeen

Kevyen lämpökamerahavainnoinnin tulosten perusteella asiantuntijamme voivat tarvittaessa suositella RT 14-11239 -kortin mukaista lämpökuvausta.

Kuntoarvioon liitetty kevyt lämpökamerahavainnointi on kustannustehokas, sillä se säästää aikaa ja kertoo, onko lämpökuvaus tarpeen tehdä. Kevyen lämpökamerahavainnoinnin ei ole tarkoitus korvata RT-kortin mukaista lämpökuvausta, eikä se täytä kortin vaatimuksia.