Radonkorjaus on asiakkaalle vaivatonta ja melko edullista – sen vuoksi radonmittausta ei kannata pelätä

Radonongelmat ovat lähes aina korjattavissa, myös isoissa kiinteistöissä ja työpaikoilla. Työnantajan lakisääteistä radonmittausvelvollisuutta ei sen takia kannata pelätä.

Radonkorjaus on asiakkaalle edullista

”Kaikista mitattavista kohteista ei löydy korjattavaa, ja jos löytyy, ongelma on korjattavissa kustannustehokkaasti ja kohtuullisen nopeasti. Radonkorjaus ei vaadi piha-alueiden laajamittaisia avauksia ja on ohi usein parissa päivässä, kertoo Susteran radonhallinnan liiketoimintapäällikkö Mikko Näppä.

Yleisin tapa tehdä radonkorjaus on alapohjan alipaineistus. Osaan kohteista voidaan tehdä myös tiivistyksiä ja ilmanvaihdon säätöä.

”Pyrimme alapohjan alipaineistukseen, sillä se on tehokkain tapa vähentää radonia sisäilmasta ja sille pystymme antamaan takuun”, Näppä sanoo.

Radonkorjaus on tilaajalle nopeaa ja vaivatonta

Alapohjan alipaineistus on nopeasti toteutettavissa. Näpän mukaan isoissakin kohteissa puhutaan yksittäisistä työpäivistä paikan päällä.

”Esimerkiksi erääseen kohteeseen asensimme kahdeksan radonimuria, ja työ vei kohteessa kaksi työpäivää.”

Asennettavien radonimurien määrä ja muut mahdolliset työt riippuvat kohteesta. Siksi jokainen kohde vaatii oman toimenpidesuunnitelmansa. Myös hinta vaihtelee kohteesta riippuen.

Radonkorjaustyöt käynnissä

”Esimerkiksi erääseen kohteeseen asensimme kahdeksan radonimuria, ja työ vei kohteessa kaksi työpäivää.”

”Hintaa ei voi sitoa pelkkään neliömetrimäärään, sillä myös pohjarakenteella on merkitystä. Yleistasolla voidaan sanoa, että korjaaminen on melko edullista. Isoissakin halleissa puhutaan ykköskymppitonneista”, Näppä toteaa.

Radonimuri on huoltovapaa laite, jolla on takuu

Raksystemsin toteuttama radonkorjaus sisältää sisäilman radonpitoisuuksien tarkistusmittaukset, ja radonimureilla on toimivuustakuu.

Jos tarkastusmittaukset osoittavat, että kohteessa on yhä korjattavaa, lisätoimenpiteet ovat asiakkaalle maksuttomia. Lisätoimenpiteenä voidaan tehostaa olemassa olevia imupisteitä, parantaa ilmanvaihtoa tai asentaa lisäimuri. 

”Radonimuri on hyvin huoltovapaa, vain suodattimet pitää puhdistaa tai vaihtaa. Laitteella on kolmen vuoden takuu. Puhallinta huollattamalla tekninen käyttöikä voi olla kymmenen vuotta tai enemmänkin”, Näppä kertoo.

Suomalaisten radonasiantuntijoiden kehittämän RadonWay® -radonsaneerausjärjestelmän laitteet ovat nykyaikaisia ja tehokkaita, joten niissä on myös pieni energiankulutus.

”Olemme hoitaneet radonkorjauksia kohta 10 vuotta ja kokemusta on erilaisista kohteista pienistä halleista aina yli 10 000 neliömetrin kohteisiin. Ota yhteyttä, niin ratkaisemme kiinteistösi radonhaasteet”, Mikko Näppä sanoo.

Tutustu radonmittaus- ja korjauspalveluihimme täällä!

Liittyvät palvelut

Radonmittaus- ja korjaus


Lue myös

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.