Hoivarakentajat Oy:n palvelurakennuksille LEED-luokituksia Gold-tasolla

Hoivarakentajat Oy:lle käynnistettiin vuoden 2022 alussa kolmen Humanan lastensuojeluyksikön sertifiointihankkeet Torniossa, Limingalla ja Iisalmessa, joissa kaikissa tavoiteltiin Gold-tason LEED-sertifiointia. Ensimmäinen LEED-luokitus varmistui Tornion kohteeseen maaliskuussa 2023 ja viimeinen Iisalmeen lokakuussa 2023.

Monistettavalla konseptilla kustannustehokkuutta

Projekti alkoi konseptin hienosäädöllä LEED-vaatimuksiin, varmistaen kustannustehokkuuden asiakkaan tulevissa sertifioitavissa kohteissa.

Poikkeuksellisia sertifiointikohteista tekivät niiden sijainti sekä kiinteistöjen koko. Hoivarakentajat Oy:n Tornion, Limingan ja Iisalmen kohteet ovat kaikki noin 600 m2:n kokoisia palvelurakennuksia, jolloin sertifioinnit pystyttiin toteuttamaan nopeasti ja saumattomasti, monistetulla konseptilla.

”Mahtava nähdä, että pienempien palvelukiinteistöjen vapaaehtoinen vastuullisuuden osoittaminen ympäristösertifioinneilla nostaa päätään. Syrjäisemmille sijainneille rakennettavien palvelurakennuksien suunnittelu ja toteuttaminen vaatii normaaliin nähden enemmän konkreettisia toimenpiteitä, jotta tavoiteltu luokitustaso saavutetaan. Loistavan ja motivoituneen projektiryhmän ansiosta tämä oli kuitenkin mahdollista”, projektin johdosta vastannut Saku Kaikkonen Raksystemsin GBP:ltä toteaa.

Raksystems kehittää projektin ohella asiakkaalle konseptin, jossa suurin osa LEED-vaatimuksista sisällytetään jo olemassa oleviin rakennussuunnitelmiin. Jatkoksi suunnitellaan toistakymmentä uutta kohdetta LEED-sertifiointiin.

”Lastensuojeluyksiköiden ympäristösertifioinnit tuovat konkretiaa vastuullisen toiminnan tueksi. Uskomme, että tämä on rakentamisen tulevaisuutta ja tekee näistä kiinteistöistä haluttuja alhaisen energiankulutuksen ja ympäristöarvojen huomioimisen vuoksi. On hienoa päästä jatkamaan yhteistyötä Raksystemsin kanssa uusien kohteidemme parissa”, Hoivarakentajat Oy:n asiakkuusjohtaja Mikko Vainioranta summaa.

Hoivarakentajat Oy on Suomen suurin julkinen hirsirakentaja ja vastuullisen rakentamisen edelläkävijä, joka rakentaa terveitä ja pitkäikäisiä palvelurakennuksia puhtaasta, kotimaisesta hirrestä.


Lue myös

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.