Nrep:n asuinrakennukselle LEED Gold -sertifikaatti

Nrep:n rakennuttama, Espoossa sijaitseva Riihitontun uudisasuinrakennus saavutti LEED Gold -sertifikaatin syksyllä 2023. Kyseessä on kolmessa vaiheessa toteutettavan kokonaisuuden toinen vaihe, jonka pääurakoitsijana toimii NCC. Projektin ensimmäinen vaihe saavutti Gold-luokituksen noin vuotta aiemmin.

Tehokkaat ratkaisut toivat korkeimman tason energialuokituksen

Hanke sai pisteitä vesi- ja energiatehokkuuden kategorioissa muun muassa pienivirtaamaisilla vesikalusteilla, energiatehokkailla talotekniikkaratkaisuilla sekä katolle asennetulla aurinkosähköjärjestelmällä.

Kohteessa on myös yli kilometrin mittainen syvälämpökaivojärjestelmä, joka auttoi saavuttamaan korkeimman tason A-energialuokituksen.

Julkisen liikenteen toimivat yhteydet ja läheiset palvelut toivat hyvät pisteet sijainnin osalta. Riihitonttu muodostaa yli 600 asunnon korttelikokonaisuuden keskeisellä paikalla, vain 200 metrin päässä Niittykummun metroasemasta ja kauppakeskuksesta. Talojen suunnittelussa on otettu huomioon pyöräilijöiden tarpeet riittävällä pyöräpaikoituksella.

Rakentamisen aikana toteutetut LEED-sertifiointiin vaikuttavat toimenpiteet sisälsivät tiukan pölynhallinnan, materiaalien suojausmenetelmät ja niiden dokumentoinnin.

Työmaalla syntyvästä jätteestä vähintään 75 prosenttia ohjattiin hyötykäyttöön.

Kohteen elinkaarenaikainen laskennallinen hiilijalanjälki on 7 287 tCO2-ekvivalenttia, joka vastaa Ympäristöministeriön menetelmän mukaista ominaispäästöä 15,1 kgCO2e/netto-m2/vuosi.

”Tulos on tavanomaiseen, määräystasoa vastaavaan rakentamiseen verrattuna pienempi, perustuen suurimmilta osin hyvään energiatehokkuuteen ja syvälämmön hyödyntämiseen”, toteaa hankkeessa LEED- ja LCA-konsulttina toiminut Saku Kaikkonen Susteralta.

Kolmannelle rakennusvaiheelle haetaan myös Gold-tason sertifikaattia, jolloin koko Nrep:n rakennuttama korttelikokonaisuus tulee olemaan sertifioitu.


Lue myös

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.