Osakkaiden edunvalvontaa rakennustyömaalla – Asunto Oy Origon rakennustyön tarkkailijana

Vuonna 2019 Espoon Haukilahteen valmistui 64 asunnosta koostuva kerrostaloyhtiö Asunto Oy Origo. Raksystemsin (nykyinen Sustera) asiantuntija tarkkaili taloyhtiön rakennustyön etenemistä osakkeenomistajien toiveesta. Rakennusliikkeestä riippumaton toimija turvaa osakkeenomistajien oikeudet ja ennaltaehkäisee rakennusvirheiden syntymistä.

Rakennustyön tarkkailijapalvelun
toteutus

Asunto Oy Origo sijaitsee kallioisella mäntyjen ja kuusien reunustamalla rinteellä Haukilahden keskuksen välittömässä läheisyydessä. Alueelle on hyvät kulkuyhteydet, sillä se sijaitsee aivan Länsiväylän ja Niittykummun metroaseman kupeessa. Lähistöllä sijaitsee myös Kauppakeskus Iso Omena ja Kauppakeskus Niitty muita kauppa-, ravintola- ja kunnallispalveluja unohtamatta.

Taloyhtiö koostuu yhdestä kerrostaloyhtiöstä, johon kuuluu kolme rakennusta. Kaksi rakennuksista on 4-kerroksisia ja yksi 5-kerroksinen. Yhtiöön kuuluu myös liiketiloja sekä pihakannen alla sijaitseva yli 70-paikkainen autohalli. Porrashuoneita rakennuksissa on yhteensä neljä.

Osakkaat päättivät valita rakennustyön tarkkailijan seuraamaan, että yhtiö rakentuu sopimuksen mukaisesti. Raksystemsin rakennustyön tarkkailija kävi kohteessa noin neljä kertaa kuukaudessa vuoden ajan. Rakennustyön tarkkailuun kuului työmaan tarkkailukäyntien lisäksi osakkaiden edunvalvontaa työmaakokouksissa, osakkaiden kokoukseen osallistumista, yhteydenpitoa yhteyshenkilöiden kanssa ja valokuvallinen raportti jokaisesta tarkkailukäynnistä.

Oikeus rakennustyön
tarkkailijaan on määrätty laissa

Osakkeenomistajat ovat Asuntokauppalain 22 § mukaan oikeutettuja valitsemaan rakennustyön tarkkailijan seuraamaan, että taloyhtiön kiinteistö valmistuu sopimuksen mukaisesti. Tarkkailija ei saa olla riippuvuussuhteessa rakennusliikkeeseen, hänellä tulee olla tehtävän edellyttämä ammattipätevyys ja hänen palkkionsa hoitaa taloyhtiö.

Sustera tarjoaa rakennustyön tarkkailijaa suppeammalla tai kattavammalla mallilla. Laajempaan vaihtoehtoon kuuluu enemmän tarkkailukäyntejä ja yhteydenpitoa asiantuntijan kanssa. Susteralla on tarkkailusta vankka kokemus, joka pohjautuu hyvään koulutukseen ja asiantuntemukseen.

Liittyvät palvelut

Rakennustyön tarkkailija


Lue myös:

Lataa Maksuton taloyhtiön putkiremonttiopas.

Taloyhtiön putkiremonttiopas

Putkiremontti on taloyhtiölle pisin ja kallein korjaushanke. Se vaikuttaa myös yleensä asukkaiden…

Lue lisää

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.