Vantaan logistiikkakeskus Avialogis sai Excellent-tason BREEAM-ympäristöluokituksen

Logistiikkakeskus valmistui syksyllä 2022 ja sai Excellent-tason BREEAM-ympäristöluokituksen keväällä 2023. Kohteen rakentamisesta vastasi Varte Oy ja hanke toteutettiin KVR-urakkana. Logistiikkakeskuksen kokonaislaajuus on lähes 34.000 m2.

Moderneja varastoratkaisuja vastuullisesti

Kansainvälisen kiinteistövarainhoitoyhtiö ABRDN:n kiinteistörahaston omistama Baronan uusi logistiikkakeskus Avialogis sijaitsee Kehä III:n varrella Vantaan Viinikkalassa aivan lentokentän kupeessa.

Logistiikkakeskuksen rakennusprojektin ympäristösertifiointi lähti liikkeelle vuonna 2020 esiselvityksellä.

”Tavoitteena oli alkuun saavuttaa Very Good -tason BREEAM-ympäristöluokitus, mutta kiinteistönomistajan voimakas tahtotila ja sitoutuminen vastuullisuuteen kannusti tiimiä tavoittelemaan Excellent-luokitusta”, sertifioinnin projektipäällikkönä hankkeessa toiminut asiantuntija Nea Kantoluoto Raksystemsin Green Building Services -divisioonasta kertoo.

Kiinteistönomistajaa Suomessa edustavan ja sen kohteita hallinnoivan DEAS Asset Management Finlandin Asset manager Kimmo Korpela toteaa, että alkuperäistä sertifiointitavoitetta päädyttiin nostamaan, kun rakennuksen todellinen potentiaali selvisi suunnittelun edetessä.

”Itse sertifiointiprosessi sujui suoraviivaisesti ja asiantuntevassa ohjauksessa”, Korpela kiittelee.

Hankkeen konsultointityöt käynnistyivät maaliskuussa 2021. Kestävyyden huomioiminen rakennusprojektissa vaatii monipuolista osaamista ja tiivistä yhteistyötä.

”Projekti eteni hyvässä yhteishengessä aina esiselvityksestä työmaanohjaukseen ja sertifioinnin hakemusvaiheeseen saakka”, Kantoluoto toteaa.

Kiinteistönomistajan vahvan tuen ja Raksystemsin asiantuntevan tiimin ansiosta Vantaan logistiikkakeskus sai Excellent-tason BREEAM-sertifikaatin, mikä viestii rakennuksen omistajan korkeasta sitoutumisesta ympäristövaikutusten vähentämiseen ja vastuullisuuteen.

BREEAM-ympäristösertifikaatti tarjoaa selkeän ja systemaattisen mallin ympäristötavoitteiden asettamiseen, suunnittelun ja työmaan ohjaamiseen sekä lopputuloksen todentamiseen. Lisäksi se toimii hankevaiheen ohjauksen lisäksi erinomaisena työkaluna kestävään ylläpitoon ja säästöihin energiankulutuksessa.


Lue myös

Lataa Maksuton taloyhtiön putkiremonttiopas.

Taloyhtiön putkiremonttiopas

Putkiremontti on taloyhtiölle pisin ja kallein korjaushanke. Se vaikuttaa myös yleensä asukkaiden…

Lue lisää

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.