Ester1 saavutti LEED-sertifioinnin

Ester1 Pasilassa saavutti LEED Gold-ympäristösertifikaatin kesäkuussa 2022. Raksystemsin Green Building Services -divisioona konsultoi sertifioinnin saamisessa ja auttoi asettamaan tarvittavat toimenpiteet toivotun sertifioinnin tason saamiseksi.

LEED-sertifiointi antaa kolmannen osapuolen laatuleiman ympäristöystävällisyydelle

Pasilassa sijaitseva Ester1 saavutti LEED v4 Core & Shell Gold -ympäristösertifikaatin kesäkuussa 2022. LEED-sertifikaatti todentaa, että rakennus on suunniteltu ja rakennettu tiukkojen ympäristötavoitteiden mukaisesti. Sertifiointijärjestelmän avulla korjaushankkeen vastuulliselle ja ympäristöystävälliselle suunnittelulle saatiin luotua selkeät raamit ja tehtävät toimenpiteet, jotta toivottu luokitustaso voitiin saavuttaa. Hanke valmistui tammikuussa 2022.

Ympäristösertifikaatti on kolmannen osapuolen varmentama laatuleima hankkeen ympäristötehokkuudesta. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on yhdysvaltalaisen U.S. Green Building Councilin ylläpitämä ja maailman käytetyin ympäristösertifiointijärjestelmä.  Korjausrakennushankkeen kautta Ester1 saavutti LEED Gold -tason sertifioinnin, joka antaa takuun ympäristöystävällisestä suunnittelusta ja rakentamisesta.

Hyvä sijainti antaa mahdollisuuden ekologiseen liikkumiseen

Kiinteistö sijaitsee aivan nopeasti kehittyvän Pasilan ja Triplan juuressa, joten julkisen liikenteen kulkuyhteydet ovat loistavat. Pasilasta kulkee laajat juna- ja linja-autoyhteydet joka suuntaan, joten Helsingin keskustasta ja myös sen ulkopuolelta on äärettömän helppo saapua paikalle. Hyvä sijainti ja hyvät julkisen liikenteen yhteydet sekä lähettyvillä sijaitsevat laajat palvelut antavat paremmat pisteet ympäristösertifioinnin saamisessa.

Kiinteistöstä löytyy myös autopaikat ja sähköautojen latausmahdollisuudet. Iso pyöräparkki ja hyvät suihkutilat sekä lukittavat säilytyskaapit kannustavat myös työmatkan kulkemiseen pyöräillen.

”Hankkeen rakennuttamisesta vastannut Kansallis-yhtiöt huomioi ympäristöluokituksen mukaantulon jo aikaisessa vaiheessa, joten LEED-luokituksen vaatimukset pystyttiin määrittämään tehokkaasti. Tämä ja hankkeen keskeinen sijainti antoivat hyvät lähtökohdat Gold-luokituksen saavuttamiselle, ja sertifioinnin kannalta kaikki menikin projektin aikana sujuvasti”, kertoo Raksystems GBS:n johtava asiantuntija Antti Karppinen.

Joustavat ja käyttömukavuudeltaan hyvät tilat

Energiatehokas kiinteistö tarjoaa ympäristöystävälliset hybridityöhön soveltuvat toimistotilat 10-150 hengen yrityksille. Pienille ja keskisuurille yrityksille suunnatuissa tiloissa on panostettu erityisesti tehokkaaseen ilmanvaihtoon ja erinomaiseen sisäilman laatuun. Tilat ovat muuntautumiskykyisiä ja ne soveltuvat joustavasti moneen eri tarpeeseen ja käyttötarkoitukseen.

Kiinteistöstä löytyy myös vettä säästävät hanat, jotta vedenkulutus saadaan pidettyä maltillisena. Katolta löytyvä aurinkosähköjärjestelmä parantaa myös kiinteistön energiatehokkuutta, omavaraisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Korjaushankkeessa tehdyt panostukset varmistavat kiinteistön käyttäjille turvalliset ja terveelliset olot.

Hankkeesta vastasi turkulainen kiinteistökehitysyritys Kansallis-yhtiöt.

Ester1 saavutti LEED-sertifikaatin.