Putkiremontti taloyhtiössä – Asunto Oy Järvenpään Hjeltinmäen linjasaneerauksen valvonta ja projektinjohto

Vuonna 1972 valmistuneeseen Järvenpäässä sijaitsevaan taloyhtiöön toteutettiin putkiremontti. Taloyhtiö koostuu yhdestä kerrostalosta ja yhdestä rivitalosta, joissa on yhteensä 16 asuinhuoneistoa. Yhtiö ryhtyi putkiremonttiin, koska yhtiön putket ja sähköjärjestelmät olivat tulleet käyttöikänsä päähän. Raksystems (nykyinen Sustera) oli mukana hankkeessa valvonnan ja projektinjohdon merkeissä urakkasopimusten laadintavaiheesta takuuaikaan asti.

Remontin toteutus kokeneiden asiantuntijoiden avulla

Projektinjohtajamme aloitti hankkeessa vuoden 2018 huhtikuussa. Hän tarkasti ja kommentoi urakkasopimuksen sekä osallistui suunnittelun ohjaukseen.

Putkiremontin urakkavaihe aloitettiin joulukuussa 2018 ja asuntoja alettiin remontoida tammikuussa 2019. Remontti toteutettiin perinteisellä mallilla eli kiinteistön käyttövesi-, lämmitysvesi-, ja viemäriputkien lisäksi uusittiin huoneistojen märkätilat. Remontin yhteydessä huoltomaalattiin myös taloyhtiön julkisivut ja vesikatot.

Asiantuntijamme seurasivat urakan kustannuksia, työturvallisuutta sekä laatua rakennus-, LVI- ja sähkövalvojan tehtävissä. Myös takuutarkastus tehtiin asiantuntijamme toimesta.

Ulkopuolinen toimija ajaa taloyhtiön etua KVR-hankkeessa

Hankkeen urakkamuodoksi valikoitui KVR eli kokonaisvastuu-urakka. KVR-hankkeessa urakoitsija vastaa toteutuksen lisäksi hankkeen suunnittelusta.

”Kun remontin toteutuksesta ja suunnittelusta vastaa sama toimija, tilaajan eli tässä tapauksessa taloyhtiön vaikutusmahdollisuudet lopputulokseen ovat yleensä heikot. Tällöin on erityisen tärkeää valita hankkeeseen mukaan myös urakoitsijasta riippumattomia tahoja, jotka ajavat taloyhtiön etua”, kertoo hankkeessa projektinjohtajana toiminut Susteran rakennuttamisen ja valvonnan osastonjohtaja Jarno Nurminen.

Remontti sujui hyvin

Hanke eteni sujuvasti ja valmistui kustannusarvion mukaisesti pienistä yllätyksistä huolimatta vuoden 2019 kesäkuussa. Asiantuntijamme selvittivät ongelmatilanteet nopeasti, joten tarpeettomilta lisäkuluilta ja aikatauluviivästyksiltä vältyttiin.

Myös taloyhtiön isännöitsijä kertoo hankkeen sujuneet osaltamme hyvin.

’’Raksystemsin (nykyinen Sustera) asiantuntija oli hyvin ajan tasalla hankkeen yksityiskohdista. Hän hoiti kokoukset ja tarkastuksen tehokkaasti sekä teki myös tarvittaessa ratkaisuehdotuksia’’, kertoo taloyhtiön isännöitsijä Petteri Lötjönen Isännöintitoimisto Isto Etelä-Suomi Oy:stä.

Liittyvät palvelut

Projektinjohto

Valvonta


Lue myös:

Lataa Maksuton taloyhtiön putkiremonttiopas.

Taloyhtiön putkiremonttiopas

Putkiremontti on taloyhtiölle pisin ja kallein korjaushanke. Se vaikuttaa myös yleensä asukkaiden…

Lue lisää

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.