Liikekiinteistön sähköautojen latauspaikkojen rakennushanke sujui hyvin asiantuntijoidemme kanssa

Lisääntyneen sähköautoilun myötä yhä useampaan kiinteistöön kaivataan sähköautojen latausmahdollisuus. Myös vantaalaisessa varasto- ja toimistorakennuksessa harkittiin latauspaikkojen asennusta. Johtava sähköasiantuntijamme Tuomas Virtanen lähti vetämään hanketta ja pian kiinteistön käyttäjillä oli viisi toimivaa sekä turvallista latauspaikkaa käytettävissään.

Sähköautojen latauspaikkojen rakennushankkeen kulku

Lähtötilanteessa asiakkaan kiinteistössä ei ollut latauspisteitä. Uudet latauspisteet haluttiin toteuttaa varastorakennuksen ulkoseinälle paikoitusalueelle.

Asiantuntijamme varmistivat heti aluksi kiinteistön sähköjärjestelmän kapasiteetin riittävyyden sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoituksen avulla. Samalla kiinteistölle laadittiin myös lakisääteinen sähköjärjestelmien määräaikaistarkastus ja sähköjärjestelmien lämpökuvaus.

Selvitystyön jälkeen toteutimme hankkeelle hankesuunnitelman, kilpailutimme urakoitsijat ja valvoimme, että latauspaikat rakennettiin oikeaoppisesti. Lopputuloksena oli viisi latauspaikkaan 11 kW teholla.

’’Tilaaja toivoi myös helposti hallinnoitavaa järjestelmää ja sen hän myös sai’’, kertoo Virtanen

Käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä latauspaikkoihin

Kiinteistön omistaa Valion Eläkekassa, jonka vuokralaisen käyttöön latauspaikat tulivat.

’’Hanke itsessään sujui hankesuunnittelun, kilpailutuksen sekä työn valvonnan osalta hyvässä yhteistyössä Raksystemsin asiantuntijoiden kanssa. Lopputuloksena on toimiva latausjärjestelmä ja tyytyväiset käyttäjät’’, kertoo Valion Eläkekassan kiinteistöt -osaston päällikkö Petteri Näveri.

Työpaikkojen sähköautojen latauspisteavustus

Sähköautojen latauspaikkojen rakentaminen on nyt kannattavaa yrityksille, sillä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus eli ARA on alkanut myöntää sähköautojen latauslaitteille avustuksia 3.1.2022 alkaen. Avustusta voi saada 750 euroa latauslaitetta kohti.

’’Avustukset myönnetään tietyin edellytyksin. Esimerkiksi latauslaitteilta vaaditaan tiettyjä ominaisuuksia. Me alan asiantuntijoina osaamme varmistaa, että kaikki latauspaikkoihin liittyvät asiat tulee varmasti huomioitua kiinteistössä’’, Virtanen lopettaa.