”Yhteistyö toimi Susteran kanssa juuri niin kuin pitikin” – Turengin koulukeskus Välkyn rakennushankkeen rakennuttajakonsulttina

Janakkalaan valmistui uusi moderni koulu- ja monitoimikeskus valoisine ja muunneltavine opetustiloineen. Turengin koulukeskus Välkyksi oppilaiden päätöksellä nimetty rakennus otettiin käyttöön lukuvuoden alkaessa, elokuussa 2023. Susteralla on ollut merkittävä rooli keskuksen rakentamisessa. Vastasimme hankkeen projektinjohdosta urakkavaiheen kilpailutuksesta lähtien. Myös hankkeen sähkötöiden valvonta sekä kosteudenhallinta- ja puhtaudenhallintapalvelut tulivat kauttamme.

Uusi koulurakennus Janakkalan sydämessä

Välkyn rakennushanke käsitti noin 8400 neliön kokoisen kolmikerroksisen rakennuksen. Nykyaikainen rakennus muodostuu korkean aulatilan ympärillä olevista yleisistä tiloista ja opetussoluista. Rakennuksessa toimii esikoulu, alakoulu, erityisluokat ja oppilaiden iltapäiväkerho. Illalla tiloja käyttää esimerkiksi musiikkiopisto Sibelius-opisto, nuorisotoimi ja Vanajaveden opisto.

”Tavoitteena oli rakentaa rakennus, jota pystyisi käyttämään monipuolisesti niin opetuskäytössä kuin iltaisin kuntalaisten toimintoihin”, kertoo hankkeessa projektipäällikkönä toiminut Susteran projektit ja valvonta-liiketoimintajohtaja Juha Savolainen.

Hanke on osa Janakkalan kunnan vuonna 2018 tehtyä kouluverkkouudistusta, jonka mukaan Turengin koulu- ja monitoimikeskus rakennetaan kahdessa vaiheessa. Välkky on ollut hankkeen ensimmäinen vaihe. Toisessa vaiheessa rakennetaan yläkoulu, lukio ja liikuntahalli.

Koulurakennuksen rakentaminen alkoi vuonna 2020

Rakennushankkeen urakkakilpailutus aloitettiin vuoden 2020 alussa Susteran projektipäällikön johdolla. Hankkeen kilpailutus järjestettiin kilpailullisella neuvottelumenettelyllä, koska haluttiin varmistua rakennuksen toiminnallisuudesta. Kilpailutusprosessi kesti noin vuoden.

Hankkeen KVR-urakoitsijaksi valittiin YIT Suomi Oy, joka aloitti koulun rakennustyöt vuoden 2020 kesällä.

Hyvin kilpailutettu hanke kantaa hedelmää

Koulurakennus valmistui kesän aikana aikataulun mukaisesti. Koululaiset pääsivät aloittamaan koulunkäynnin rakennuksessa lukuvuoden alkaessa 9.8.2023.

”Hanke meni kokonaisuudessaan hyvin haastavasta maailmantilanteesta huolimatta. Rakentaminen sujui hyvin ja aikataulussa”, kertoo Janakkalan kunnan tilapalveluiden rakennuttaja Harri Turunen.

”Hanke eteni jouhevasti, kustannukset pysyivät hallinnassa ja lopputulos näyttää juuri sille, mitä tarjousvaiheessa haluttiin. Taustasyynä oli varmasti hyvin tehty kilpailutus, johon oli helppo ryhtyä kunnan laatiman kattavan hankesuunnitelman pohjalta. Kiitos myös ammattitaitoiselle urakoitsijalle ja aktiiviselle käyttäjäpuolen edustajalle”, sanoo Savolainen.

”Yhteistyö toimi Susteran kanssa juuri niin kuin pitikin”

”Yhteistyö Raksystemsin (nykyinen Sustera) kanssa sujui hyvin alusta alkaen. Rakennuttamisen konsultointi tuki ja täydensi meidän toimia oikein hienosti. Heistä oli suuri apu haastavien tilanteiden selvittämisissä, kokoustoiminnoissa ja hankkeen eteenpäin viemisessä. Lisäksi neuvonta rakennuttamis- ja sopimusasioiden kiemuroissa oli vahvaa”, sanoo Turunen.

”Koen, että Raksystemsin asiantuntijoiden tärkein tehtävä oli toimia edunvalvojanamme ja se tuli erinomaisesti esiin. He toivat omat näkemyksensä asioihin ennen viimeisiä linjauksia ja päätöksiä. Kaiken kaikkiaan yhteistyö toimi Raksystemsin asiantuntijoiden kanssa juuri niin kuin pitikin”, Turunen jatkaa.


Lue myös

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.