Usealle Espoon koululle neljän tähden RTS-sertifiointi

Espoossa Pohjois-Tapiolan, Perkkaan ja Nauriskasken koulu sekä Nöykkiönniityn päiväkoti ovat saavuttaneet neljän tähden RTS-ympäristöluokitustason alkuvuodesta 2023. Raksystems Green Building Services -divisioona konsultoi hankkeessa ympäristöluokituksen lisäksi elinkaaritavoitteita sekä TerveTalo-koordinointia.

Espooseen useita kouluja PPP-mallilla

Koulurakennuksien sertifioinnit ovat osa hankekokonaisuutta, jossa YIT rakentaa Espoolle yhteensä 5 koulua ja 3 päiväkotia. Loppujen kohteiden on tarkoitus valmistua vielä tämän vuoden aikana. Hankkeet toteutetaan PPP-mallilla, jossa YIT vastaa rahoituksesta, suunnittelusta, rakentamisesta sekä ylläpidosta 20 vuoden ajan rakennuksien valmistumisen jälkeen.

Vuosien 2020–2022 aikana Pohjois-Tapiolaan tehdyssä koulussa on tilat 990 oppilaalle, Nauriskasken koulussa noin 490 oppilaalle ja Perkkaan koulussa 765 oppilaalle, joiden lisäksi rakennuksesta löytyy myös nuorisotilat.

Perkkaan päiväkoti, Kilon koulu ja päiväkoti sekä Kuitinmäen koulun alakouluosa ovat rakenteilla ja valmistuvat vuoden 2024 tammikuuhun mennessä.

Raksystems on vastannut Perkkaan kaksikerroksisen päiväkotirakennuksen tervetalokoordinoinnista.

RTS-sertifiointi antaa kotimaisen ympäristötakuun

Rakennustiedon ympäristöluokitus RTS on suomalainen ympäristöluokitusjärjestelmä, joka ottaa kotimaiset erityispiirteet huomioon arvioitaessa rakennuksen ympäristöystävällisyyttä.

Suomen oloihin kehitetty sertifikaatti keskittyy muun muassa energiatehokkuuteen, kosteudenhallintaan, sisäilmaan sekä ylläpidon kannalta kestäviin ratkaisuihin.

Sertifiointijärjestelmä on vielä suhteellisen uusi. Se otettiin käyttöön Suomessa vuonna 2016, mutta järjestelmä kerää tunnettuutta ja suosiota jatkuvasti.

Raksystems GBS oli alusta asti mukana asettamassa sertifioinnin tavoitteita ja suunnittelemassa toimenpiteitä niiden saavuttamiseksi. Hankkeessa päätettiin ottaa tavoitteeksi toiseksi korkein neljän tähden luokitustaso.

”Espoon koulujen PPP-hanke on laajuutensa puolesta poikkeuksellinen ja on ollut hienoa päästä osallistumaan siihen. Hankkeessa oli alusta lähtien kunnianhimoiset tavoitteet usealla eri vastuullisen rakentamisen osa-alueella liittyen ympäristöluokitukseen, energiatehokkuuteen sekä kosteuden- ja puhtaudenhallintaan, mikä edesauttoi neljän tähden luokituksen saavuttamisessa” kertoo RTS-luokitusta ohjannut Antti Karppinen Raksystems GBS:ltä.


Lue myös

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.