”Esimerkillistä toimintaa kiinteistönpidossa” – 10-vuotiaan Asunto Oy Helsingin Atsimuutin kunnon tarkastukset

Helsingin Kalasatamassa sijaitseva Asunto Oy Helsingin Atsimuutti on näyttävä ilmestys punatiilisine julkisivuineen. Tyylikäs on myös taloyhtiön kunnossapitohistoria, sillä kiinteistöstä on pidetty esimerkillisesti huolta aivan sen alkumetreiltä lähtien. Viimeisimpänä kiinteistöön on tehty erilaisia tutkimuksia perustajaurakoitsijan 10-vuotisvastuisiin liittyen. Sustera toimi tutkimusten toteuttajana. Niin kuin se on toiminut jo vuodesta 2014 lähtien.

Perustajaurakoitsija vastaa rakennusvirheistä 10 vuoden ajan

Asunto Oy Atsimuutti on valmistunut vuonna 2013. Vuonna 2023 se täytti 10 vuotta.

10-vuotias kiinteistö on tärkeässä kohtaa elinkaartaan, sillä perustajaurakoitsija eli asunnon myynyt yritys vapautuu 10 vuoden vastuustaan. Tämän jälkeen mahdollisten virheiden ja puutteiden korjaaminen jäisi taloyhtiön maksettavaksi.

Sustera teki taloyhtiöön 10-vuotistarkastuksen ja kuntoarvion ennen perustajaurakoitsijan vastuuajan umpeutumista. Myös märkätilojen kosteuskartoitus sekä salaoja- ja viemärijärjestelmien kuntotutkimus tehtiin samanaikaisesti varmistamaan taloyhtiön edun toteutuminen.

”Yhtiössämme on tehty ensimmäisen kymmenen vuoden ajan pitkäjänteistä työtä kiinteistönhoidon ja uudiskohteille tavanomaisten rakennuttajavastuuasioiden parissa. Sekä 10-vuotistarkastus että kuntoarvio ja PTS ovat tässä tärkeitä työkaluja. Ensimmäinen päättää merkittävän vaiheen uudiskohteessa ja jälkimmäinen ohjaa toimintaa pitkälle tulevaisuuteen”, kertoo Asunto Oy Atsimuutin hallituksen puheenjohtaja Markku Luoto.

Sustera on ollut luottokumppani jo vuodesta 2014

”Raksystems (nykyinen Sustera) on ollut luottokumppanimme jo vuositarkastuksen ennakkotarkastuksesta alkaen ja oli luonnollinen valinta myös tähän tärkeään vaiheeseen. Asiantuntijatiimien teknisen osaamisen lisäksi ymmärrys uudiskohteiden erityispiirteistä ja rakennuttajavastuuasioista on ollut meille erittäin arvokasta”, Luoto sanoo.

Vuositarkastuksen ennakkotarkastus ja siihen liittyvä takuutarkastus tehtiin Susteran toimesta vuosina 2014–2015. Pihajulkisivujen kuntotutkimus tehtiin vuonna 2020 ja katujulkisivujen kuntotutkimus 2022.

Laaja palvelutarjonta ja selkeät raportit saavat kiitosta

”Raksystemsin (nykyinen Sustera) palveluvalikoima kohtaa kaikki uudiskohteen olennaiset tarpeet. Raportit ovat kattavia ja selkeitä. Prosessi tukee hyvin taloyhtiön päätöksentekoa ja helpottaa hallituksen työskentelyä. Olemme hyvin tyytyväisiä Raksystemsin palveluun”, Luoto lopettaa.

”Huomasin heti, että taloyhtiön hallituksella on homma hyvin hoidossa. Esimerkillistä toimintaa kiinteistönpidon osalta. Tästä voisi moni muukin ottaa mallia”, sanoo kuntoarvio ja TDD-osaston päällikkömme Mika Blom.


Lue myös:

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.