Keilaranta 4 saavutti BREEAM-sertifikaatin

Peruskorjauksen yhteydessä Keilaranta 4 saavutti BREEAM-sertifikaatin Very Good -tasolla vuonna 2020. Espoossa sijaitsevat 6 500 m² suuruiset toimistotilat remontoitiin energiatehokkuus kärjessä.

Peruskorjaukselle tarkoitettu sertifiointi

Kesällä 2019 valmistuneeseen peruskorjauskohteeseen tehtiin ympäristösertifioinnin esiselvitys vuoden 2018 alussa. Raksystems GBP selvitti, millaiseen sertifioinnin tasoon kiinteistöllä on edellytykset ja mitä toimenpiteitä tason nostamiseen vaaditaan.

Esiselvityksen perusteella päätettiin lähteä tavoittelemaan BREEAM-sertifioinnin Very Good -tasoa. Raksystems GBP:n puolesta kohteessa oli BREEAM-konsultti mukana hankkeen alusta saakka ja hän ohjasi suunnittelu- ja työmaavaihetta.

Erillinen peruskorjauksille tarkoitettu BREEAM Refurbishment & fit-out -työkalu soveltuu joustavasti eri laajuisille peruskorjauksille tilamuutoksista täydelliseen peruskorjaukseen ja mahdollistaa osakorjausten huomioinnin.

Jätehuoltoon panostettiin työmaan aikana

Kohteessa panostettiin erityisesti työmaan jätehuoltoon. Työmaan jätteenhallintaan kiinnitettiin huomiota erillisen purkujäteauditoinnin ja -suunnitelman avulla.

Kohteen energiatehokkuuteen tehtiin myös merkittäviä parannuksia. Kohteeseen hankittiin esimerkiksi uusi energianhallintapalvelu ja sähköautojen latauspaikkoja lisättiin.

Luontoarvojen suojeleminen otettiin huomioon alusta asti kehityssuunnitelman avulla. Alueelle luotiin uutta kasvillisuutta ja alueen luontoarvoja kehitettiin peruskorjauksen yhteydessä.

Myös materiaalitehokkuuteen panostettiin ja peruskorjauksessa käytetyt materiaaleja valittiin niiden synnyttämän pienen hiilijalanjäljen perusteella. Esimerkiksi kaikki työmaalla hankitut puutuotteet ovat FSC- tai PEFC-sertifioituja.

”Kokonaisuudessaan projekti eteni hyvin ja yhteistyö sujui loistavasti alusta loppuun asti Raksystems GBP:n vankan asiantuntemuksen ja kokemuksen johdolla. Pääsimme luomaan yhdessä kehittäviä ratkaisuja ympäristöystävällisyyden ja vastuullisen rakentamisen edistämiseksi”, kertoo hankkeen tilaajan edustaja, Reforma Property Development Oy:n Lasse Valkonen.

Hyvä sijainti tukee sertifioinnin saamista

Keilaranta 4 sijaitsee erinomaisella sijainnilla metron ja muiden hyvien julkisen liikenteen yhteyksien vieressä. Kiinteistön sosiaalitiloja kehitettiin ja lähietäisyydellä on kattava valikoima erilaisia palveluja.

Valaistus ja lämpöolosuhteet ovat myös kiinteistössä hyvällä tasolla sekä vedenkulutuksessa saavutettiin 54 % laskennallinen säästö.

”Oli hienoa päästä vaikuttamaan hankkeen energia- ja ympäristötehokkuuteen jo projektin aikaisesta vaiheesta lähtien. Yhteistyö asiakkaan ja projektiryhmän kanssa sujui hyvässä hengessä alusta loppuun asti ja osoituksena panostuksesta saavutettiin korkea Very Good -tason luokitus”, kuvaa Raksystems GBP:n johtava asiantuntija Elina Ekelund.

Kohteen lisäksi myös kahteen muuhun kiinteistöön, Keilaranta 6:teen ja 8:an haettiin sertifiointia vuonna 2019. Molemmat kohteet saavuttivat BREEAM In-Use -sertifikaatin tasolla Very Good. Vuonna 2018 Raksystems GBP teki kohteille esiselvityksen, joissa ilmi tulleiden pienien parannuksien jälkeen sertifiointia haettiin.

BREEAM In-Use -sertifiointi on kansainvälinen ympäristöluokitusjärjestelmä, joka toimii työkaluna olemassa olevan kiinteistön ylläpidon jatkuvaan kehittämiseen ja ympäristövaikutusten pienentämiseen. 


Lue myös

Nrep:n asuinrakennukselle LEED Gold-sertifikaatti

Kohteessa on myös yli kilometrin mittainen syvälämpökaivojärjestelmä, joka auttoi saavuttamaan korkeimman tason A-energialuokituksen.

Lue lisää

Mukana Pasilan Triplan valmistumisessa alusta asti

Viimeisimmäksi, vuoden 2024 alussa, asemakeskus ja Mall of Tripla saavuttivat LEED EB Platinum sertifioinnin.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.