Rauhallisen rokkikukon tarina – Projektipäällikkö Jyrki Hiltunen

Pääkonttorilla on hiljaista. Aamu on vasta valjennut, mutta eräästä työhuoneesta kuuluu jo reipasta naputusta. Projektipäällikkö Jyrki Hiltunen on luvannut kertoa tarinansa, kunhan raportti on valmis. Aikaa jää hetki ennen työmaalle menoa.

Kuusi vuotta projektipäällikkönä

Jyrki tuli Raksystemsille projektipäälliköksi rakennuttamisen ja valvonnan osastolle kuusi vuotta sitten, elokuussa 2016. Vuosien varrella hän on tehnyt monenlaista hommaa, eli valvontaa erilaisissa hankkeissa, rakennuttamis- ja projektinjohtoa, vuositarkastuksen ennakkotarkastuksia, rakennustyön tarkkailua sekä muita asiantuntijatehtäviä.

”Ei ole oikein tyypillistä työpäivää”, hän kertoo. Välillä päivät täyttyvät kokouksista ja niihin valmistautumisesta ja pöytäkirjojen laatimisesta, kun taas toisinaan koko päivä kuluu työmaiden valvontakäynneillä. Raportointi ja yhteydenpito tilaajiin ja urakoitsijoihin on Jyrkin työssä tärkeää. Tärkeää on myös hyvä porukka, jonka kanssa töitä tehdään.

”Pakko kai vetää tähän vähän klisee, mutta kun huonompanakin päivänä työkaverit saa suun hymyyn ja huumori kukkii, niin huomaa, ettei se päivä sit oikeastaan huono ollutkaan”, hän kertoo hymyillen.

Parasta raksilla on ehdottomasti työkaverit. Toinen hyvä puoli on se, että aikatauluja saa itse suunnitella ja muokkailla, vaikka kalenteri onkin yleensä hyvin täynnä.

Rasavillistä rauhallisuuden perikuvaksi

”Muksuna olin kuulemma kova karkailemaan. Varmaan sen takia olen niin rauhallinen nykyään”, Jyrki summaa. Lapsuutta elettiin Iittalassa ja koulu ei kauheasti kiinnostanut, mutta rock pelasti nuoren pojanklopin urheilulta ja opiskelulta.

Tosin raksapuoleen tutustuttuaan opiskelukin alkoi maistua. Jyrki valmistui ensin talonrakentajaksi ja sitten peruskorjaajaksi. Intin hän suoritti siinä välissä ja muutamien sattumien kautta hän löysi lopulta itsensä Hämeen ammattikorkeakoulusta, josta valmistui insinööriksi vuonna 2002. Opintojen ohella hän teki rakennesuunnittelua ja valmistumisen jälkeen hän toimi suunnittelijana vuoteen 2005 asti, kunnes hän siirtyi kokeilemaan työmaaelämää. Se vei mennessään ja Jyrki työskenteli siihen liittyvien erilaisten toimenkuvien parissa, kunnes päätti kokeilla pöydän toista puolta ja tuli Raksystemsille 2016. Nykyään hän asuu Hämeenlinnassa.

Raksystemsin projektipäällikön Jyrki Hiltusen rakas harrastus on moottoripyöräily.

Rock’n Rollia ja moottoripyöriä

Jyrkillä on neljä täysi-ikäistä lasta, joten aikaa on tällä hetkellä myös omille riennoille ja harrastuksille. Raskaamman rockin metallimies soittaa rumpuja ja heittää keikkaa bändinsä kanssa. The Niskalenkki Band esittää 80-90-luvun heviä ja hard rockia. Talvisin hän suuntaa Alpeille laskettelemaan ja kesäisin, kun hyvä keli yllättää, niin mutkaiset tiet kutsuvat prätkän selkään ja kohti uusia maisemia. Jyrki on juuri lähdössä kesälomalle ja Keski-Eurooppa kutsuu. ”Mutta hommahan varmistuu vasta, kun sieltä itsensä löytää”, hän lisää.