Vastuullisuus- ja kestävyysraportointi

Tuntuuko vastuullisuustyön kokonaisuus haastavalta ja epäselvältä? Tarjoamme vastuullisuustyön johtamiseen ja raportointiin eri laajuisia avaimet käteen -raportointipaketteja, jotka tekevät tästä helppoa.


Vastuullisuus- ja kestävyysraportointipaketit sisältävät strategisen suunnittelun, tietojen keräyksen ja käsittelyn sekä visuaalisen raportoinnin

Raportointipakettimme räätälöidään aina asiakkaille sopiviksi. Ideana on edetä pikkuhiljaa vastuullisuusohjelman kautta esimerkiksi kohti GRI- tai CSRD:n mukaista kestävyysraportointia. Mikäli yrityksesi on jo aikaisemmin raportoinut vastuullisuudesta ja CSRD:n vaatimukset häämöttävät, kuiluanalyysin avulla saat selkeän kokonaiskuvan tällä hetkellä raportoitavien mittareiden suhteen CSRD:n vaatimuksiin.

Huomioithan, että CSRD-raportointivelvollinen on myös velvollinen raportoimaan EU-taksonomiastaan.


Mikä on vastuullisuusohjelma?

Vastuullisuusohjelma linjaa juuri teidän yrityksellenne olennaiset vastuullisuusnäkökulmat ja -tavoitteet.

Sustera auttaa yritystänne laatimaan vastuullisuusohjelman CSRD:n mukaisesti kaksoisolennaisuuden periaatetta noudattaen.

Teemme strategisesta työstä teille helppoa konkreettisen lautapelin avulla: Autamme teitä määrittelemään juuri teille oleelliset vastuullisuusnäkökulmat kaksoisolennaisuuden periaatteita hyödyntäen. Hyödynnämme vastuullisuusohjelman laadinnassa pelillisiä toimintatapoja, jolloin työskentelyä on vaivatonta, ymmärrettävää ja hauskaa. Valmiin ohjelman avulla vastuullisuusraportoinnin aloittamisesta tulee helppoa!


Mikä on GRI?

GRI (Global Reporting Initiative) on kansainvälinen aloite, jonka tavoitteena on luoda yleisesti hyväksytty toimintamalli yhteiskuntavastuun raportointiin.

GRI:n standardimuotoinen ohjeistus on suunniteltu minkä tahansa organisaation käytettäväksi. Ohjeistuksen avulla vastuullisuustyöstä saadaan mitattavaa ja vertailukelpoista myös kansainvälisesti.


Mikä on CSRD ja ESRS?

CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) on EU:n uusi kestävyysraportointidirektiivi, joka tulee pakolliseksi porrastetusti vuodesta 2024.

Kestävyysraportoinnin tarkoituksena on raportoida yritysten kestävyysasioita ja tuoda ymmärrystä näiden vaikutuksista yrityksen asemaan, tulokseen ja kehitykseen.

ESRS eli kestävyysraportointistandardit varmistavat raportoitujen tietojen yhdenmukaisuuden ja selventävät, mitä kaikkea yritysten tulee raportoida. Standardit koostuvat ympäristötekijöistä, sosiaaliseen vastuuseen liittyvistä tekijöistä sekä hyvästä hallintatavasta.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä ja kysy lisää.


Lue myös

Ota yhteyttä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.